BU DARBE ÜMMETE YAPILMIŞTIR

BU DARBE ÜMMETE YAPILMIŞTIR

Mısır’da darbecilerin Müslümanlara yaptığı katliam sürerken, bu zulme en sert tepki Türkiye’den geldi. İnegöl’de de İshakpaşa Camii bahçesinde toplanan STK’lar adına açıklama yapan İHH-İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, darbenin

Mısır’ın ilk meşru Cumhurbaşkanı olan Mursi’nin darbeyle görevden alınmasının ardından yeniden karışan ülkede, Cuma gününden bu yana büyük bir katliam yaşanıyor.

İSHAKPAŞA CAMİİNDE DUA EDİLDİ

Darbecilerin Mısır’daki bu katliamı gezi eylemleri sırasında canlı yayınlar yapan batı ülkelerin basın kuruluşları tarafından üstü kapalı olarak duyurulurken, katliama en büyük tepkide Türkiye’den geldi. Yurdun dört bir tarafından darbeci karşıtı açıklamalar ve Mursi’ye destek eylemleri vardı. Cumartesi günü ikindi namazı sonrası İnegöl’de de İshakpaşa Camii avlusunda İHH-İNİYAD başta olmak üzere tüm STK’lar toplanıp darbecilerin bu katliamına karşı basın açıklaması yapıp dua ettiler.

200’ÜN ÜZERİNDE ÖLÜ, 4 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE YARALI

Mısır’da katledilen Müslümanlar için eller açıldı. Vatandaşlarda STK’ların bu eylemine yoğun ilgi gösterdi. Dualar edilmeden önce tüm STK’lar adına bir basın açıklaması yapan İHH-İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, Mısır’da yaşananların sadece Mısır halkına yapılan bir saldırı olmadığını savundu. Bu saldırıların aynı zamanda bütün İslam ümmetine yöneltilmiş bir tehdit olduğunu ifade eden Zengin, “Bu nedenle burada Mısır için değil, kendi geleceğimiz için de toplandık.” dedi.

İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLDİ

Katillerin Ramazan, bayram dinlemediğini dile getiren Halil İbrahim Zengin, şöyle konuştu: “Ey Müslümanlar, Mısır halkına yardım edelim, destek verelim. Mısır`daki Rabia Al Adeviyye Meydanının yanı sıra çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği korkusu duyulmaktadır. Başta temel uluslararası anlaşmalar olmak üzere, tüm hukuki normlar, insan hakları ve özgürlükleri tüm dünyanın gözleri önünde General Sisi ve askeri rejim yetkilileri tarafından ihlal edilmiş, insanlığa karşı suç işlenmiştir. İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları olarak, özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız. Uluslararası yetkili mercileri, yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, dini liderleri, insanlık ailesine mensup tüm vicdan sahibi kişileri ve dünyayı; Mısır`da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya, meydanlara yönelik gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel askeri operasyonları engellemeye çağırıyoruz.”dedi.

AMERİKA, İSRAİL, AVRUPA... SİZDEN KORKMUYORUZ

Konuşmasının devamında Amerika, İsrail ve Avrupa ülkelerine seslenen Halil İbrahim Zengin, “Buradan şunu haykırıyoruz. Amerika senden korkmuyoruz, İsrail senden korkmuyoruz, Avrupa senden de korkmuyoruz. Biz Allah’tan korkuyoruz. Evladını paramparça kucağına alan, hiçbir hastaneye götürecek durumu olmayan, bir ilaca ulaşamayan annenin feryadından korkuyoruz. ‘Kimse yok mu bize yardım edecek’ diye haykıran, gözyaşı döken babaların feryatlarından korkuyoruz. Bizde korkuyoruz ama bu korkumuz Allah için” dedi.

Konuşmanın ardından duanın edilmesiyle kalabalık sessizce dağıldı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07