BU FIRSAT KAÇMAZ

BU FIRSAT KAÇMAZ

İnegöl Sigorta firması sahibi Rıdvan Kocaağa, K belgeleri ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek, vatandaşları bu fırsatı kaçırmamaları konusunda uyardı.

 

 

 

İnegöl Sigorta firma sahibi Rıdvan Kocaağa, K belgesi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nın cezalarının ağır olduğunu belirterek, vatandaşları yeni yapılan düzenlemelerden yararlanmaya davet etti.

 

ÇOK AĞIR CEZALAR VAR

İnegöl Sigorta sahibi Rıdvan Kocaağa, yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri Ulaştırma Bakanlığı tarafından ticari araç sahiplerine verilen K belgeleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, “Bu belgelerle ilgili daha önce devamlı olarak fiyat artışına gidildi. Bakanlık tarafından yeni yapılan çalışmayla araç sahipleri ve kendi işini yapan firmalara yaklaşık 2 bin 500 TL gibi bir masraf çıktı. Yeni düzenlemeyle bu belgeleri şu an bin 150 TL gibi bir rakama alabiliyoruz. Fakat Ulaştırma Bakanlığı, şoför esnafının bu kolaylıklardan yararlanabilmeleri konusunda bazı belgeler istiyor. Biz bu belgeleri vatandaşlar adına 2 gün içinde tamamlayıp gerekli başvuruyu yapıyoruz. Bilindiği gibi bu konuda hassa bir çalışma var ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konudaki cezai müeyyideleri ağır. Bir kez ceza kesilen sürücü bu belge miktarı kadar para ödemek zorunda kalıyor. Bundan dolayı İnegöllü şoför esnafının bu avantajı kaçırmamasını istiyoruz” dedi.

 

BU FIRSAT KAÇMAZ

Kamyonetini değiştirmek isteyenlerin de bu indirimden yararlanabileceğini belirten Kocaağa, “Ticari faaliyetlerini sürdüren ve K-1 Belgesi kullanan araç sahipleriyle ilgili bir değişiklik olmadı. Şuan kamyonet sahipleriyle ilgili bir çalışma var ve bunun da yılbaşına kadar süreceğini biliyoruz. Yeni yıldan sonra bu rakamlar yine 3 bin TL civarında olacaktır. Bundan dolayı esnafımızın acele edip indirimli fiyatlardan yararlanmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14