BU FIRSAT KAÇMAZ

BU FIRSAT KAÇMAZ

Yeni fuar merkezinin 2. OSB Mobilya İhtisas Sanayine yapılması halinde, güneydoğu illerine yapılan yatırımlar gibi değerlendirilecek ve 6`ıncı bölge teşviklerinden yararlanılabilecek.

Yeni fuar merkezi İnegöl`e mi, Bursa`ya mı yapılacak? Finansmanı nasıl ve kimler tarafından sağlanacak.  Bursa, yeni fuar merkezine destek verecek mi? şeklindeki tartışmalar süre dursun, yeni fuar merkezi ile ilgili işadamı Abdullah Ezim`in önerisi heyecan yarattı.

İTSO meclis toplantısında yeni fuar alanıyla ilgili görüş bildiren İşadamı Abdullah Ezim, yeni fuar merkezinin 2. OSB Mobilya İhtisas Sanayine yapılması halinde, 6`ıncı bölge teşvik kapsamına gireceğini ve güneydoğu illerine yapılan yatırımlar gibi değerlendirilerek, tüm devlet imkânlarından faydalanacağını söyledi.

Yeni fuar merkezi ile ilgili tartışmalar yeni boyut kazandı. Fuar merkezinin nereye, nasıl ve hangi imkânlarla yapılacağına dair tartışmalar sürerken, İTSO meclis toplantısında gündeme gelen konu ile ilgili görüş bildiren işadamı Abdullah Ezim, fuar merkezinin 2. OSB Mobilya İhtisas Sanayine yapılmasını önerdi.

İşadamı Abdullah Ezim, yeni fuar merkezinin 2.OSB`ye yapılmasını halinde 6`ıncı bölge teşvik kapsamına gireceğini ve güneydoğu illerine yapılan yatırımlar gibi devletin teşviklerinden faydalanacağını ifade etti.

Ezim`in sözünü ettiği 6. bölge teşvikleri, yatırımcılara Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Vergi indirimi, Sigorta primi işveren hissesi desteği, Yatırım yeri tahsisi, Faiz Desteği, Gelir Vergisi Stopajı Desteği, Sigorta Primi Desteği imkânlarını sunuyor.

İşadamı Abdullah Ezim, yeni fuar merkezinin yap işlet devret modeliyle 2. OSB`ye yapılması halinde, fuarın 20 yıl sonra MODEF`in kendi mülkiyetine geçeceğini ve bunun da verilen emeğinde karşılığı olacağını söyledi.

 



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14