www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BU GURUR HEPİMİZİN

BU GURUR HEPİMİZİN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Bursa genelinde yapılan ve tüm 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı Geri Kazanım Sınavı'nda İnegöl'ün tüm derslerde 1. olduğunu belirterek ‘Bu başarı İnegöl'ündür' dedi.

16 Ocak tarihinde Bursa genelinde 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen ve İnegöl’den 2371 öğrencinin katıldığı Geri Kazanım Sınavı’nın değerlendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve şube müdürleri ile okul müdürlerinin katılımı ile dün İshakpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi. İnegöl’ün sınav içeriğinde bulunan tüm derslerin ortalamasında Bursa 1’incisi olduğunu belirten Baştürk, sınavın ikincisinin 27 Şubat tarihinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

BU GURUR HEPİMİZİN

12. sınıf öğrencilerinin girdiği Geri Kazanım Sınavı ile ilgili bir değerlendirme yapacaklarını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, “Her ay ilçe milli eğitim müdürleri il milli eğitim müdürünün başkanlığında eğitim öğretimi değerlendirmek üzere bir ilçede toplanırlar. Yenişehir’de bu ayın 19’unda bir toplantı yapıldı. Toplantıda il müdürümüzün konuşmalarının ardından Geri Kazanım Sınavı ile ilgili değerlendirme yapılınca orada il genelinde ilçeler arasında İnegöl’ün bütün derslerde birinci olduğunu gördük. Gerçekten çok gururlandık ve bu gururu sizlerle birlikte paylaşmak istedik. Bu başarı İnegöl’ün başarısıdır, hepimizin başarısıdır” dedi.

BURSA’DA 4 ÖDÜL VARSA 2’SİNİ İNEGÖL ALIYOR

İnegöl’ün Bursa’da iddialı bir ilçe olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Bursa genelinde hangi başarı varsa mutlaka İnegöl’ün de orada sesi ve gücü olmalı dedik. Bu zamana kadar da bilhassa son 3-4 yıldan beri Bursa’nın diğer ilçeleri ile yarış konusunda, sınav konusunda, başarı konusun, kalite konusunda İnegöl o ilçelerin korkulu rüyası oldu. Herkes bizim başarılarımızı dikkate alarak kendilerine ona göre yön veriyor. İddialı olduğumuzu söyledik, ama bunları sadece İlçe Milli Eğitim ile değil sizlerle birlikte beraber bir ekip ruhu ile söylüyorduk. İnegöl, Bursa’daki sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde 17 ilçenin katıldığı her ortamda 17’de 1 başarı etmesi gerekirken sürekli olarak yüzde 50 başarılar almıştır. Gerek sporda gerek kültürel etkinliklerde gerek sosyal etkinliklerde Bursa’da 4 tane ödül varsa 2’sini İnegöl almıştır 2’sini de diğerleri almıştır. Son günlerde kros yarışmaları ve diğer sportif etkinliklerde İnegöl, Bursa’yı yurdumuzun dört bir tarafında temsil etmektedir. Bu da İnegöl’ün sadece akademik yönde değil sosyal, sportif ve kültürel yönlerde de artık sesini duyurmakta olduğunu, eğitimde kalite olma konusunda uzun yol kat ettiğini gösterir. Zira 10 yıl öncesi İnegöl’ümüzde 7 lise varken şuanda 19 lise var. Kampüse açacağımız yeni liseler ile 2014-2015 eğitim öğretim yılında İnegöl’ümüzde 25 tane lise olacak. İnegöllü yavrularımızın istediği her türden lisenin İnegöl’de olması konusunda çaba sarf ediyoruz. Bu konuda devlet yatırımları var, Bursa’mızın katkıları var, Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizin, Bakanlarımızın katkıları var ama bununla beraber İnegöl aynı zamanda bir hayırsever cenneti ve hayırseverlerimizin de katkıları var. Bunlar bir araya gelince öğretmenlerimizin ve siz müdürlerimizin de katkısı ile rahat bir konuma geldik. Biraz sonra izleyeceğiniz istatistik çalışmalarında İnegöl’ün ‘sabrın sonu selamettir’ anlamında sona yaklaştığını göreceksiniz. Gerçekten güzel başarılar elde ediyoruz. Her başarının sonucunda diğer kurumların da bize söyleyecekleri vardır. Biz işimizi yapıyoruz. Bu başarıda özellikle siz okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin katkıları var, öğrencilerimizin heyecanı var, ailelerin katkısı var. İlçe Müdürleri toplantısında ilçemiz ve okullarımız adına dik duruşumuzu devamlı savunmuşuzdur. İnegöl’ün en ufak başarısının ekarte edilmesine müsaade etmemişizdir. Bu başarıda katkısı olan ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19