BU İPTALDE BİR HAYIR VAR

BU İPTALDE BİR HAYIR VAR

İTSO seçimlerine sayılı günler kala başkan adaylarının birbiri ardına açıklamaları yarışın ateşini körükledi.

 

Değişim Grubu adayı Ayhan Salman, mevcut başkan Metin Anıl ve yönetiminin artık görevi yeni jenerasyona bırakmasını isterken, diğer aday Kenan Kender ise, suskunluğunu bozarak hakkındaki iddiaları set bir dille yalanladı.

 

Kenan Kender, dün gazetemize özel yaptığı açıklamasında, kimsenin adamı olmadığını ve asıl değişim grubunun kendilerinin olduğunu savundu.

 

Yıllardır İTSO’ya mobilyacı başkan seçilmesi için uğraşıldığını ancak bir türlü muvaffak olunamadığını kaydeden Kenan Kender, “Şimdi bu dönem tekrar adaylık söz konusu olduğunda mobilyacılardan bir aday olsun diye ben kapı kapı gezdim. Sözlerimde yanlışlık varsa çıkıp beni yalanlasınlar. Ama birilerine sektörün dışında söz verdikleri için bu sektörden adam çıkaramadılar. Yoksa ben burada zaten 2 dönemdir olması gereken yerdeyim. Bana bu dönem için de yine senin meclis başkanlığın devam etsin dediler. Bunları söylememdeki tek sebep, tansiyonu daha fazla yükseltmemektir. Yolculuk dönüşü özellikle beni birilerinin adamı yapma söylemi beni yaralığı için bu açıklamayı yapma gereği duydum.”dedi.

 

Kenan Kender kendisine rakip olarak kimseyi görmediğini belirterek, “Neden görmüyorum derseniz, kendi meslek komitemden bana başka bir rakip yok. Mobilyacılar ve ihracatçılar grubundan benden başka aday yok. Ayhan Salman başka bir gruptan çıkmaya çalışıyor.”diye cevap verdi.

 

Kender ayrıca yaklaşık 30 yıldır İTSO Başkanlığı yapan Metin Anıl’a yönelik eleştiri de bulunmayacağını zira kendisinin seçimle işbaşına geldiğini söyledi.

 

Kenan Kender, Metin Anıl’ın yeniden aday olup olmayacağına ilişkin, “Bugüne kadar Metin Anıl ben başkanım demedi. Başkanım diyen iki aday var, Kenan Kender ve Ayhan Salman” diye konuştu.

 

Kenan Kender’in açıklamasındaki en önemli paragraf ise, “Bana değişim grubundan meclis başkanlığı teklif edildi. Sen bize ağabeylik yap, Meclis Başkanı olarak bizle beraber çalışır mısın dediler. Ben sizinle beraber meclis başkanlığını kabul ederim, ancak başkan mobilyacılardan olursa dedim.”şeklindeki sözleri oldu.

 

Kenan Kender’in bu açıklamalarından yola çıkarsak;

 

1-      Mevcut Başkan Metin Anıl yeniden aday olmayacak, dolayısıyla Kenan Kender, Metin Anıl adına çıkmış bir aday değil.

 

2-      Metin Anıl aday değilse ki öyle görülüyor, o zaman Ayhan Salman ve ekibinin mevcut başkan Metin Anıl’a “Görevi yeni jenerasyona bırak, ya da değişim şart” demesine şu saatten sonra gerek yok. Zira rakibi Metin Anıl değil, Kenan Kender.

 

3-      Kenan Kender, değişim grubundan gelen meclis başkanlığı teklifine; “Mobilyacı başkan olursa kabul ederim” demiş. O zaman Ayhan Salman ve Kenan Kender adaylıktan feragat edecekler. Tüm gruplar belirlenecek bir mobilyacı başkan adayının etrafından birleşerek tek liste ile seçime gidilecek.

 

4-      Ya da mevcut başkan adayları ile seçime gidilecek ve meclisteki aritmetiğe göre mobilya sektöründen bir isim İTSO başkanı seçilecek.

 

5-      Tabi bu yazımı tamamladıktan kısa bir süre sonra İTSO seçimlerinin iptal edildiği haberini aldım. İptal kararı ile benim bu yazım gibi, yapılan tüm seçim çalışmaları da boşa gitmiş oldu. Ancak ben bu iptal kararını hayra yormak istiyorum. Zira Metin Anıl’ın yeniden aday olmadığını düşünürsek, Salman ve Kender’i destekleyen gruplar, belirlenecek bir mobilyacı başkan adayı etrafında İnegöl’ün geleceği adına birleşebilirler. Bu durumda hem Ayhan Salman hem Kenan Kender, hem de İNEGÖL kazanmış olur.

 

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07