www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BU İŞLER BİZİM İŞİMİZ

BU İŞLER BİZİM İŞİMİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ ile bir sıkıntı olduğu zaman, merkezdeyse yardımcım Alper Taban, köy ve beldelerde ise Eşref Yiğit konunun takipçisidir. Bu işler bizden çıktı demek niyetinde asla değiliz. Bu iş bizim işimiz” dedi.

Yaşadığı rahatsızlıktan dolayı geçirdiği ameliyatın ardından 17 günlük istirahat sonucu görevinin başına geçen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. İlçede yaşanan sorunların kendilerinin sorunları olduğunu belirten Aktaş, “Bu işler bizden çıktı demek niyetinde asla değiliz” diye konuştu.

 

Düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, Eşref Yiğit, Sabri Güngör Günaydın ve Gülhan Şahin’in yapı sıra bazı AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİK

Kahvaltı sonrası öncelikle ameliyat ile ilgili süreci anlatan Aktaş, “Safra kesesi basit bir ameliyat ama sarılığa dönüşüp taş kanala düştüğü için bizim için süreç uzun sürdü. Hamdolsun iyiyiz. 4-5 gün Devlet Hastanesi’nde kaldım. Oradaki doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok ilgi ve alaka gösterdiler. 26 Ağustos’ta da Uludağ Üniversitesi’nde operasyon geçirdim. Taş kanaldan temizlendi. Perşembe sabahı da yine Uludağ Üniversitesi’nde bağırsaklarda sıkıntı oldu, onu çözdüler. Fıtık ameliyatı yaptılar ve en son da safra kesesini aldılar. Çok başarılı bir operasyon geçirdik. Yüzlerce değil binlerce telefon aldık, mesaj aldık. Çok güzel temenniler aldık. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN ÇITASINI YUKARILARA ÇIKARACAĞIZ

Hastalığı döneminde 17 gün çalışamadığını belirten Aktaş, “Geçen Pazartesi günü hastaneden çıktım. 4 gün Bursa’da kaldım. Ardından dikişleri aldılar. Pazartesi günü de göreve başladık. 17 gün işimizden ayrı kaldık. İnegöl’den de bu kadar süre ayrı kalmamıştım. Gayet iyiyiz. Gayet sağlıklı bir şekilde görevimize devam edeceğiz. Belediye Başkan Vekilimiz ve Başkan Yardımcılarımız görevlerinin başındaydılar. Büyükşehir’e bağlanmamızla ilgili kısa süreli sıkıntılar olsa da biz Stratejik Planımızı, Seçim Beyannamemizdeki sözlerimizi yıllara sâri yerine getireceğiz. Temennimiz İnegöl’ün çıtasını yukarılara çıkartmaktır” şeklinde konuştu.

 

5,5 MİLYON TL’DEN 2,9 MİLYON TL’YE

Kendisine yöneltilen “50 milyonluk bütçe kaybının satışlarla mı kapanması sağlanacak yoksa daha değişik bir yol bulunabilecek mi?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Aktaş, “Ortalama baktığımız zaman 40-50 milyonluk bir düşüş söz konusu. İller bankası payları ciddi şekilde düştü. Bu aslında İnegöl Belediyesi’nin veya başka bir belediyenin değil, bu devletin problemidir. Bu sıkıntıyı devlet de çok iyi bir şekilde biliyor. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun yerel yönetimleri güçlendirme ile alakalı dikkat ederseniz bir madde var. İnegöl’ün nüfusu 183 bin iken, 5 milyon, 5 buçuk iller bankasından aldığımız para, gelecek ayı da biliyorum son aylarda en yüksek aldığımız para 2 milyon 900 bini hiç geçmedi. Nüfus 236 bin. Memlekette 5 aydır torba yasa türküsü var. Vergi affı, vergi affı... Biz, olmayan paraları hâşâ yaratma sıfatında değiliz. Belediyeler biliyorsunuz, genel bütçeden pay alan kurumlardır. Belediyelere nüfuslarına göre pay veriliyor. Bu paylarda ciddi bir düşüklük var. Bunların düzeltileceğine dair bize baştan beri verilmiş bilgi var. Biz bu geçiş dönemini kolaylaştırmak adına, bu tip kredi atraksiyonlar yapıyoruz. Yoksa hazıra dağ dayamaz diye bir ifade var. Yer satılabilir. Nihayetinde bu yer insanların malı. Satılabilir ve millet faydasına, menfaatine kullanılabilir. Ama dediğim gibi bu geçiş sürecinden kaynaklanan mütevellit bir konu. Yani bizim İller Bankası paylarımız yükselecek” diye konuştu.

 

“BU İŞLER BİZDEN ÇIKTI DEMEK NİYETİNDE ASLA DEĞİLİZ”

Büyükşehir’in ilçemizde yaparak Kasım ayında bitirmesi beklenilen han ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Başkan Aktaş, “Büyükşehir’in elinde kısa zamanlı yapımı planlanan 3 tane konu var. Beylik Hanı konusu var. Fakat onun da hala mülkiyet sorunu çözülemiyor. Aslında konu Büyükşehir’e daha geçmedi. İnegölspor tesisleri var. Bir de yüzme havuzu projesi var. Onun da yeri ve projesi belirlendi. Özellikle altyapıyla alakalı Büyükşehir’in köylere, sulama suyu, içme suyu, merkezde yapacağı çalışmalarla alakalı yol haritası belli. Büyükşehir şu anda çatır çatır ihale aşamasında. Çok daha yeni. 2015’te anca bu süreçler başlar. Biz hiçbir şeyden asla kaçamayız. Mesela ben maillerle eleştiri alıyorum. Ben yine diyorum, BUSKİ ile bir sıkıntı olduğu zaman, merkezdeyse yardımcım Alper Taban, köy ve beldelerde ise Eşref Yiğit konunun takipçisidir. Bu işler bizden çıktı demek niyetinde asla değiliz. Bu iş bizim işimiz. Tabii ki biz süreci oradan takip etmek durumundayız. Hızlandırmak durumundayız. 2014 sonu, 2015 başı ihaleler biter ve Büyükşehir süreci başlar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

 

“DUYGUSAL DAVRANMAYA GEREK YOK”

İnegöl basınının Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’de yaptığı incelemelerden haberdar edilmediği ve gelişmelerin 1 gün sonra Büyükşehir’in sitesinden öğrenildi ifade edilerek ‘Bunun sorumlusu Büyükşehir mi?’ sorusunun yöneltilmesi üzerine konuşan Aktaş, “Bu konularda duygusal davranmaya gerek yok. İnegöl hepimizin. Bizim de bir gün önceden açılışlardan haberimiz oluyor. Büyükşehir’de açılışların acele olması açısından bir heyecan var. Bundan kaynaklanıyor olabilir” dedi.

 

YENİ KABİNE GÜZEL OLACAK

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi’nde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Aktaş, “Ben bir kere Ahmet Davutoğlu isminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yılların önemli bir tecrübesi. 4 bakan değişti. Çok güzel çalışılmış bir liste olarak düşünüyorum. Ben yeni kabinenin güzel olacağını düşünüyorum. Bana göre AK Parti güçlü olarak devam edecek. Hayırlı olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ’DE KONGRELER İSTİŞARE İLE OLUR DİKTA İLE OLMAZ

AK Parti ilçe teşkilatının kongre dönemine girdiğini hatırlatan Aktaş, “İlçe kongreleri Ekim-Kasım aylarında başlıyor. Tabi İnegöl`de de 6 yıldır çok başarılı olan Bülent Temelli dönemi oldu. Bir siyasetçinin karnesi seçimlerdir. Çok başarılı dönem geçirdi. AK Parti’de kongreler istişareler sonucu olur, birilerinin diktası ile olmaz. İlçe Başkanımızın artık yenilensin noktasında genel bir bakış açısı var. Saygı duyuyorum. İlçe Başkanlığı gerçekten fedakârlık gerektiriyor. Bülent Temelli bu fedakârlığı gerçekten yaptı” dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19