www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bu meyve her derde deva

Bu meyve her derde deva

Ürettiği 81 çeşit sirke ile Guinness’e başvurarak Dünya Rekorlar Kitabı'na girmek için mücadele eden Beyzat Berraksu, şimdi de, anavatanı Güney Amerika olan Feijoa meyvesini üretmeye hazırlanıyor.

Uzun yıllar İstanbul’da yaşadıktan sonra İnegöl’e bağlı kırsal Dömez Mahallesi'ne yerleşen Beyzat Berraksu, buradan arazi alıp hobi amaçlı tropikal meyve ve sirke üretimine başladı. Ürettiği 81 çeşit sirke ile Dünya’da ilki başaran Berraksu, Guinness’e başvurarak adını Dünya Rekorlar Kitabına yazdırmayı beklerken, Dünya’da nadir bulunan bir meyve çeşidi olan Feijoa isimli meyveyi İnegöl’e bağlı kırsal Dömez Mahallesinde üreten Berraksu yetiştirdiği meyve ile de İnegöl’de ilki başarmış oldu.

Tropikal meyveleri henüz tüketici tanımadığı için satmakta zorlandığını belirten Berraksu, İnegöl’ün Türkiye'nin en güzel bölgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "İnegöl’de bulunan iklimsel şartlarTürkiye'nin ve Avrupa'nın tropik meyve ambarının İnegöl olmasını sağlayabilir. Avrupa'ya buradan tropik meyve ihracatı yapmanın imkanı büyük" Dedi.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İnegöllü üretici Beyzat Berraksu, “Birçok derde deva, hastalara şifa olmaya başlayan Feijoa meyvesini artık İnegöl’e bağlı Dömez mahallesinde üretmeye başladım. Feijoa kaymak meyvesidir ve kivi familyasındandır. Çay, çikolata, reçel, marmelatta, tatlı aroması ile renk ve lezzet katan bir meyvedir. Anti kanser özelliğinden dolayı kanser hastalarının tedavisinden, tansiyon, kolesterol düşürmede etkili olduğu bilinen meyve sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Depresyon, bitkinlik gibi belirtilerin Yok olmasına, Ağız ve Diş sağlığında ki faydaları sonsuzdur. Yüksek iyot özelliğinden dolayı guatr, tiroit bezlerine, boğaz sağlığına iyi geldiği Söyleniyor. Bu meyvenin Türkiye'de üretiminin çoğalması açısından İnegöl'e bağlı kırsal Dömez Mahallesi'nde almış olduğum Hobi Bahçesi'nde üreterek pazarlama değerlendirme ve faydaları hakkında muhafaza çalışmaları yapmaktayım. Soğuk hava tesislerinde eksi 4 derecede Mart ayına kadar saklanması mümkündür. Ayrıca bu meyvenin Türkiye'de bir ilkini yaparak turşusunu ve sirkesini yapmış bulunmaktayım. 1 aylık Ömrü olan bir meyvenin turşusunu yaparak ömrünü uzatıp bu meyvenin12 ay bulunmasını sağlamış bulunmaktayım. Bu meyvenin şeker oranı düşük olduğu için zayıflamak isteyenler için faydaları saymakla bitmemektedir.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87