"BU ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Doktora ve yüksek lisans için Hayrat Vakfı İnegöl Temsilciliği'nin misafiri olarak İnegöl'e gelen biri Nijer, ikisi Sudanlı üç öğrenci, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bu öğrencilere sahip çıkma

Biri Nijer, ikisi Sudanlı olmak üzere 3 öğrenci, doktora ve yükskek lisans yapmak için Hayrat Vakfı İnegöl Temsilciliği’nin misafiri olarak İnegöl’e geldi. Misafir öğrenciler, önceki sabah Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sabah kahvaltısında buluştu.

 

AYNI İDEALLER PEŞİNDE KOŞUYORUZ

Rehber-Der ve Hayrat Vakfı İnegöl Temsilciliği yönetiminin de hazır bulunduğu sabah kahvaltısında 3 yabancı öğrenci ile bir araya gelen Başkan Aktaş, burada yaptığı konuşmasında geçmiş dönemlerde Afrika ile ikili ilişkilerin zayıf olduğuna dikkat çekti. “Şükürler olsun, bu konuda son yıllarda çok ciddi atılım ve yatırımlar var” diyen Aktaş, “Hayrat Vakfının da burada çok ciddi çalışmaları var. Bunlardan biri de birisi doktora öğrencisi ikisi yüksek lisans öğrencisi olan bu kardeşlerimizin Türkiye’de eğitim öğretim hayatlarına devam edecek olmalarıdır. Olayı şu yönüyle de önemsiyorum; Nijer de, Sudan da bize kilometrelerce uzakta olan, ama aynı aynı idealler ve hedefler peşinde olduğumuz ve beraberinde dindaşlık gibi ortak bir noktamızın olduğu iki önemli coğrafya. Bu tip eğitim faaliyetleri ve benzeri aktiviteler, ülkeler arasındaki ticaret ve sosyal ilişkileri çok daha artıracaktır. Bizim onlara katacağımız, onlarında bize katacağı çok şey var” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Ülkelerimizin daha güçlü olması adına bu tip organizasyonların önemine dikkat çeken Başkan Aktaş, “Bu kardeşlerimizi Hayrat Vakfı misafir ediyor. Ben de bir araya gelerek destek olmak ve duygu düşüncelerini almak istedim. Bu manada bu kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Sosyal kültürel ve eğitim faaliyetleri için, farklı ülkelerden şehrimize geliniyor olması, İnegöl için çok önemli bir kazançtır” diyerek Hayra Vakfı yöneticilerine de teşekkür etti.

 

AMACIMIZ ÜLKELER ARASI MUHABBETİ TESİS ETMEK

Dışarıdan gelen misafirlere İnegöl’ü tanıtmak, kültürümüzü sevdirmek ve İnegöl misafirperverliğini göstermek adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Süreyya Saltık ise Başkan Aktaş’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Daha önce 8 ülkeden 20 öğrenciyi İnegöl Belediyesi’nin katkıları ile 1 hafta boyunca misafir ettik. Daha sonra Gürcistan’dan gelen 45 Kur’an Kursu öğrencilerini ağırladık. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz uluslararası Bediüzzaman-İttihad-ı İslam Sempozyumuna gelen yabancı ülke misafirlerini de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu faaliyetlerdeki gayemiz, misafirlere ülkemizi sevdirmek, tanıtmak, ülkeler arası muhabbeti tesis ettirmektir.”

 

Kahvaltı sonrası Başkan Aktaş üç Afrikalı öğrenciye çeşitli hediyeler verirken, öğrencilerin 10 gün kadar İnegöl’de kalacağı, Türkiye’deki eğitimlerini tamamladıktan sonra ise ülkemizde hizmet etmeye devam edecekleri bildirildi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24