www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BU TOPRAKLARDA YAŞAMANIN BEDELİ VAR

BU TOPRAKLARDA YAŞAMANIN BEDELİ VAR

İnegöl’ün kurtuluşunun 90. yıl dönümünü nedeniyle Kore, Kıbrıs ve terör gazilerine verilen yemekte konuşan İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, “Böylesine güzel bir ülkenin böylesine güzel topraklarında güzel vatanında yaşamanın bir bedeli var. Biz maa

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yılında İnegöl Belediyesi, ilçemizdeki; Kore, Kıbrıs ve terör gazilerini de unutmadı. Belediye tarafından Zeynel İnegöl Köftecisinde gazilere yemek verildi.

30 gazinin katılımıyla gerçekleştirilen yemeğin ardından Muharip Gaziler Derneği adına bir konuşma yapan Selami Seymen, “Bu akşam İnegöl’ümüzün kurtuluş yıl dönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 90 yıl öncesinde verilen onurlu mücadeleyi yâd ederek atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz de atalarımız gibi onurluyuz. Topraklarımızın yılmaz savunucularıyız. Bu memleket için canını gözünü kırpmadan veren şehitlerimize sonsuz şükran duyuyoruz” dedi.

“SİLAH ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE OLMAK BÜYÜK ONUR”

38 yıl önce genç neferler olarak cephelerde yarı aç, yarı tok omuz omuza savaştıkları gazi arkadaşlarıyla bugün bir arada bulunmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu da söyleyen Seymen, “Umuyoruz ki son nefesimizi verene kadar da bir arada olacağız. Bize bu olanakları sağlayın. Bu akşam bizi burada buluşturan kendimizi değerli hissettiren, yaptığımız ziyaretlerle bize hep müspet yaklaşım içerisinde bulunan, ayrıca gaziler olarak talep ettiğimiz derneğe yer temini için yardımcı olacağını beyan eden Belediye Başkanımıza da minnetlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve bu yemeğe iştirak eden değerli konuklara teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; bu anlamlı günde İnegöl’deki değerli gazilerimizle bir araya gelmek istediklerini söyledi. İnegöl Garnizon Komutanlığı’ndan bir liste aldıklarını kaydeden Aktaş, “Ama liste ile alakalı çok sağlıklı iletişim bilgileri edinilemediği için ulaşılamayan arkadaşlarımız olmuş olabilir. 65 kişi aranmış olup bazı gazilerimize ulaşılamamış, şehir dışında olup katılamayanlar olduğundan biz ulaşabildiğimiz gazilerimizle bir araya geldik” dedi.

BU MİLLET DİK DURUŞUNA DEVAM EDİYOR

“Gazilik, cenabı Allah’ın herkese bahşetmeyeceği bir makam” diyen Başkan Aktaş; “Bütün bu mücadele, bütün bu gayret ülkemizin bağımsızlığı ve 90 yıl önce verilen o bağımsızlık mücadelesinin devam ettirilmesi adınadır. 90 yıl önce verilen o bağımsızlık mücadelesinde öyle kanlı çatışmalar olmuş, öyle acı olaylar olmuş ki, tarifi mümkün değil. Bugün dönem dönem maalesef doğuda da benzer saldırlar yapılmıyor değil. Ama Allah’a hamdolsun ki bu milletin anne ve babaları, bu milletin evlatları çok basiretli ve dirayetli bir şekilde dik duruşuna devam ediyor. Burada bir tane amaç var, bir tane gaye var, bu ülkenin bağımsızlığının ve hürriyetinin devam etmesi” açıklamalarında bulundu. Aktaş, gazilerin dernek oluşumu ile alakalı gayretleri ve istekleri olduğuna da değinerek, “Gazi ve şehide faydası olacak onları bir çatı altında toplayacak bir dernek oluşumuna seve seve destek veririz. İnegöl’de yaklaşık 125 civarında gazi var” dedi.

“OSMANLI İLK ŞEHİDİNİ BU TOPRAKLARDA VERDİ”

Yaşadığımız şehrin çok bereketli bir şehir olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: “Nihayetinde bizler bu şehirde yaşıyoruz. Osmanlı bu topraklarda ilk şehidini vermiş. Osmanlı’nın devlet olma geleneği bu topraklarda başlamış. Yine bu topraklarda İshak Paşa gibi Turgut Alp gibi Kasım Efendi gibi önemli büyüklerimiz, önemli zatlar buralarda metfun durumdalar. Hepimiz İnegöllüyüz, hepimiz İnegöl’ün menfaatleri için çalışmalıyız. Eğer İnegöl güzel olacaksa, buradaki herkesin ve her kesimin katkı ve destekleri ile güzel olacak. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Eğer bu şehir bugün güzel ise bunda geçmişteki siyasi büyüklerimiz, ticaret büyüklerimiz, devlet adamları olur, Kaymakamlarımız,  Milletvekillerimiz hepsinin muhakkak katkı ve destekleri var. Ama bundan sonra daha ileriye nasıl götürürüz bunun mücadelesini yapmak lazım. İnşallah bu günden sonra bizler daha çok katkı vererek bu şehri daha ileriye götürmemiz gerekiyor.”

“BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Yemeğe katılan Kaymakam Azizi İnci de gazilere hitaben bir konuşma yaptı. Bugünün kurtuluş günü olduğunu hatırlatan ve mutlu bir gün olduğunu söyleyen Kaymakam İnci, “Belki bu bölgede çok büyük muharebeler Dumlupınar’daki gibi Kocatepe’deki gibi çok büyük ordu savaşları olmamış, ama burada yerli halk ve askerlerimiz düşmanla çarpışmış. Bu toprakların her köşesinde her tepede her vadi de bu toprakların saffında ya şehitlerimiz var ya da askerlerimizin ayak izleri var. Ama Belediye Başkanımızda söyledi, bu topraklar çok kutsal. Çünkü aynı zamanda Osmanlının kurulduğu topraklar, Osmanlının yeşerip geliştiği topraklar. Osman gazinin koca çınarı bu topraklarda büyümüş ve yayılmış 3 kıtaya, 7 iklime. Onun için çok önemli bir yerdeyiz. Ama zenginliğimiz cenabı Allah’ın verdiği nimetlerle de çok bezenmiş bir yerdeyiz onun için şükür ediyoruz. Tabi ki her nimetin şükrü var. Böylesine güzel bir ülkenin böylesine güzel topraklarında güzel vatanında yaşamanın bedeli var. Biz maalesef bedel ödemeye devam ediyoruz” dedi.

“CENABI ALLAH BİZİ BAŞKA KURTULUŞLARA MECBUR ETMESİN”

“Cenabı Allah bizi başka kurtuluşlara mecbur etmesin” diyerek sözlerine devam eden Kaymakam İnci “Bu kurtuluş gününde hem bu temenniyi yapıyorum hem de yakın zamanlarda terörle mücadelede hayatını kaybeden polislerimize, askerlerimize, koruyucularımıza, halktan insanlarımıza, Afyon’da 25 görev şehidimiz var. Allah onlara da ondan önceki şehitlerimize de rahmet eylesin diyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda 6 Eylül’leri ilçemizin ve ülkemizin daha çok geliştiği ve daha çok huzura kavuştuğu daha da büyüdüğünü, insanlarımızın daha huzurlu ve mutlu olduğunu gördüğümüz günler ve zamanlar olarak kutlarız. Başta terör olmak üzere ülkemizin içindeki ve çevresindeki çeşitli belaların da bizden uzaklaştığını görmek kısmet olur inşallah” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19