BU TUTUMUNUZU BIRAKIN

BU TUTUMUNUZU BIRAKIN

CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, hükümetin gündeminde olan 4+4+4 eğitim sistemine destek amaçlı açıklamalar yapan STK’lara ateş püskürdü. Kazanç, Sivil Toplum Örgütlerinin ‘Kendi yandaşlarımı destekleyeceğim’ tutumunu bırakması gerektiğini

AK Parti Hükümetinin eğitimde devrim düşüncesi ile uygulamaya geçirmek istediği ve bu yönde çalışmalarını yürüttüğü ‘Eğitimde 4+4+4 sistemi’, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Hükümetin yürüttüğü çalışmalara İnegöl’den de destek veren Sivil Toplum Kuruluşları, muhalefet partisi CHP’nin hedefi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erol Kazanç, isim vermeden yaptığı açıklamasında bu sisteme destek veren STK’ları hükümetin yanlışlarını kapatmakla suçlarken, her yapılana iyi ya da doğru demenin iktidar partisinin yanlışlarını görmesine engel olduğunu savundu.

Mesleki Eğitim Bugün Mü Önemli Oldu?

Erol Kazanç, eğitimdeki yeni düzenleme olan 4+4+4’e İnegöl’deki sivil toplum örgütlerin bazılarından destek amaçlı açıklamalar yapıldığını hatırlatarak başladığı konuşmasında, bu desteğe gerekçe olarak da mesleki eğitiminin önünün açılacağı yutturmacasına sığınıldığını söyledi. Mehmet Yıldız tarafından yaptırılmakta olan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün yıllardır bir çivi bile çakılmadan bekletildiğini dile getiren Kazanç; “Sormak istiyorum, bugün mesleki eğitim için yeni eğitim teklifini destekleyenler, Mehmet Yıldız’ın yaptırmaya uğraştığı mesleki eğitim kampüsünün dört yıldan beri bir çivi dahi çakılmamadan kalmasını hiç gündeme getirmediler, o zaman mesleki eğitim onlar için önemli değil miydi de bugün önemli oldu?” dedi.

“Hazırladıkları Teklifi Kendileri Bile Beğenmediler”

Hazırlanan 4+4+4 eğitim sistemi hakkında da eleştirilerde bulunan Erol Kazanç, “Bugün yeni düzenlemeyi savunmaya kalkanlar o kadar acele ediyorlar ki, teklifi hazırlayanlar bile teklifi beğenmeyip yanlış yaptıklarını söylüyor. Hatta bunların içinde Başbakanın eşi Emine Erdoğan bile ‘Kız çocukları bu teklifte olumsuz etkilenir’ diyerek teklifteki yanlışlığı dile getirdiği halde, bizdeki çokbilmişler teklifi methetme yarışına girdiler. Eğer sivil toplum örgütleri partizanca davranıp ‘Kendi yandaşlarımı destekleyeceğim’ gibi bir duruma düşerse, işte o zaman bu ülke çıkmaza girer. Herkesin desteklediği bir siyasi parti vardır, ama yandaşlar destekledikleri partinin her yaptığına iyi ve doğru yapıyor derse, desteklemiş olduğunuz parti kendisinin hep doğru yaptığını zanneder ki, sizler desteklediğiniz partiye işte o zaman en büyük kötülüğü yapmış olursunuz” diye konuştu.

STK’lar Böyle Destek Vermeyi Bırakmalı

Sivil toplum örgütlerinin bu şekilde destek vermeyi bırakması gerektiğinin altını çizen Kazanç; “STK’lar yeri geldiğinde acımasızca eleştirebilmeli ki, yöneticiler doğruyu görebilsinler. Arkadaşların hararetle sahiplendiği teklifin son durumu aynen şu, Milli Eğitim komisyonundaki görüşmelerdeki gerginlikler yüzünden teklif alt komisyona havale edildi, alt komisyon daha çalışmaya başlamadan AK Parti gurubu kendi içinde değerlendirme yapıp teklifte revizyona gitme kararı aldılar. Nereden bakarsanız bakın doğru tektir, insanları yanıltmamak kaydıyla” dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24