www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bu yasağın izahı yok

Bu yasağın izahı yok

İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman,  “AVM’ler, otel restaurantları, fabrika yemekhaneleri ve 2-3 bin kişilik kapalı salonlarda tıka basa doldurulan AKP kongreleri serbestken, küçük esnafın yasaklara takılmasının hiçbir mantıklı

İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman, pandemi nedeniyle işyerleri kapatılan küçük esnafa ve henüz zam oranı tespit edilemeyen belediye çalışanlarına destek veren bir açıklama yaptı.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

İlçe Başkanı Karaman, yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Dünyaca yaşadığımız Covit 19 belası ile birlikte ülkemizde ciddi manada ekonomik kriz ve beraberinde tüm vatandaşlarımızla birlikte hayat pahalılığını iliklerimize kadar yaşamaktayız. Bu zor koşullarda en çok etkilenen kesimin küçük esnafımızın olduğu aşikardır. Devletimizin açıkladığı destek paketlerinin çok kısıtlı esnafı kapsaması sebebiyle yetersiz kaldığı kanaatindeyiz.  Daha önce (pandeminin ilk zamanlarında) verilen kredilerin ödemelerinin de gelmesi sıkıntıları arttırmaktadır. AVM’ler, otel restaurant ları, fabrika yemekhaneleri ve 2-3 bin kişilik kapalı salonlarda tıka basa doldurulan AKP kongreleri serbestken, küçük esnafın yasaklara takılmasının hiçbir mantıklı izahı yoktur. Kapalı olan kahvehane, lokanta, cafe ve restaurant gibi küçük esnaf ve işletmelerimizin tedbirleri arttırarak işyerlerini açmalarına mutlaka izin verilmelidir.”

 

ORTA YOL BULUNMALI

Belediye çalışanlarına verilecek zamla ilgili de konuşan Karaman “Gerek Meclis Üyelerimiz vasıtasıyla, gerekse kamuoyunda dolaşan bilgi ve konunun muhatabı olan Belediye İşçilerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde Toplu Sözleşme görüşmeleri tıkanma noktasına gelmiş ve grev kararı alındığını öğrenmiş durumdayız. Konunun bir tarafı eldeki imkanlar dahilinde yüzde 30 zam teklifini yaptıklarını açıklarken, diğer taraf taklifin net asgari ücret nispetinde olduğunu söylüyor ve ciddiyetle muhatap alınmadıklarını ifade etmektedirler.  Yaşanılan hayat pahalılığını şartlarına göre açıklanan 2825.90 TL’lik asgari ücretin açlık sınırının altında olması, daha yeni ücret zamlarını almadan akaryakıt, elektrik ve gıda maddelerine gelen zamlarla, yoğun kış şartlarında artan yakacak ve doğalgaz faturalarıyla maaşlar alınmadan eksilmiş oldu. Her siyasi partiye mensup Belediye Başkanları  yönetimindeki Belediyeler asgari ücretin çok üzerinde maaşlar açıklarlarken, İnegöl Belediyemizin bu sorunlarla anılmasını üzüntü ve kaygıyla takip etmekteyiz. Gece - gündüz, kar- kış- sıcak ve tatil- bayram demeden şehrimizin  insanına hizmet eden çalışanlarımızın hakkettiği ücret konusunda acilen orta yol bulunarak görüşmeler bitirilmelidir. Grev kararı alınır ve uygulanırsa çalışanlarımızın çalışma motivasyonunu düşüreceği gibi Belediyemiz çalışmaları aksayacak sıkıntıyı en çok İnegöllü hemşehrilerimiz yaşayacaktır. Yıllardır belli bir disipline sokulmaya çalışılan şehrin temizlik işindeki tüm çabalar boşa gidecektir. Konu sadece ücret meselesi ile değerlendirilmemelidir. İyi Parti İnegöl Teşkilatı olarak konuların takipçisi olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz.”

 

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36