www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUKOĞULLARI SAADET´TE BULUŞTU

BUKOĞULLARI SAADET´TE BULUŞTU

Osmanlı İmparatorluğu´nun dağılması ile birlikte Türkiye´nin birçok ilinegöç ederek dağılan birçok aileden biri olan Bukoğulları, 10´uncusunu düzenledikleri piknikte Saadet Köyü´nde buluştular.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Şen, ?Batum Çala Köyü´nden 1870 yıllarından göçen dedelerimizin torunları olarak, bu sene 10´uncusunu düzenledikleri piknik gününüİnegöl Saadet Mahallesi´nde gerçekleştirdik. Bu günümüze yaklaşık 700 civarında çocuk yaşlı genç katılmıştır. Bizler yılda bir yaptığımız bu etkinlik ile Sıla´yı rahim yaparak akraba bağlarımızı kuvvetlendirmek istiyoruz. Yeni nesillerimizin tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlıyoruz. Sevabını Cenab-ı Allah´tan umuyoruz.Dedelerimizin göç sonrası verdikleri yaşam mücadelesi,onların hicreti tam olarak yaşamaları bizlere hep ilham vermiştir. Sülalemizde Osmanlı döneminde sancaktarlık yapmış dedelerimiz, Çanakkale´de şehit düşmüş dedelerimiz,Yunanla harp etmiş gazi dedelerimiz olmuştur. Bu bizlere çok şükür büyük onur kaynağı olmuştur.Bu piknikle birlikteliğimizde gençlerimize, çocuklarımıza vatanseverliği de anlatmış oluyoruz. Bizler bu vatana kan dökmüş, şehit vermiş bir neslin devamıyız. Gerektiğinde yine üstümüze düşeni yaparız? dedi.

 

YENİ AKRABALARIMIZLA TANIŞTIK

Tertip komitesinin 9 kişiden oluştuğunu belirten Şen, ?Her sene komite piknik organizasyonu için toplanıp kararlar alır. İki yıllığına Seçilen dönem başkanı tüm organizasyonu yapar ve yaptırır. Alınan kararlar komite üyelerimizce yerine getirilir.
Hatta bu piknik planlaması vesilesi Hatay´dan akrabalarımız ilede tanışma fırsatı bulduk. Allah´a şükürler olsun bu sene 10´uncusunu düzenledik. Inşallah daha nice 10 yıllar kutlarız? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29