BULGAR ÖĞRENCİLER MÜZEYİ GEZDİ

BULGAR ÖĞRENCİLER MÜZEYİ GEZDİ

Türkiye´ye eğitim gezisi için gelen Bulgaristanlı yaklaşık 50 öğrenci, İnegöl Kent Müzesi´ni ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

Önceki gün İnegöl´e gelerek bir takım ziyaretlerde bulunan Bulgaristanlı öğrencilere Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara refakat etti. Kara, öğrencilere İnegöl ile ilgili bilgiler verdi.

İNEGÖL, ÖNEMLİ JEOPOLİTİK BİR NOKTADA

Kent Müzesi´nde öğrencilerle bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, ?Öncelikle İnegöl´e hoş geldiniz. Ben emekli müdürüm. Daha önce sizin yaş gurubunuzdaki öğrencilere müdürlük yaptım. 2007 yılında emekli oldum ama sizin gibi gençleri karşımda görünce heyecanlandım. Eski günleri yaşadım. Size İnegöl hakkında kısa birşeyler anlatacağım. Türkiye´nin 81 ili mevcut. Enbüyük iller sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa yer alıyor. İnegöl, Bursa´nın ilçesi ve diğer illerinde tam ortasında?Bu 3 ilin hepsine de 4 saatlik mesafede. Önemli jeopolitik bir noktada... 250 bin nüfusu ile 44 ilden büyük bir ilçe. Ekonomi anlamında da ihracat anlamındaTürkiye´nin 14. büyük ekonomisi. İnegöl çok hareketli bir yer olduğu için Türkiye´nin her ilinden insanlar mevcut. Bunun dışında Balkanlardan ve Kafkaslardan gelen Adige, Çerkezler, Boşnaklar, Arnavutlar, Bulgaristan göçmeni, Gürcüler, Pomaklar hepsi var. Bu nedenle İnegöl bir mozaik. Bunların içerisinde bize en yakın, en kalabalık Türk nüfusuna sahip, Müslüman nüfusu barındıran ve en kalabalık göçü aldığımız Bulgaristan´ın önemli bir yeri var? dedi.

 

Bulgaristanlı öğrenciler, Ahmet Kara´nın konuşmalarının ardından Kent Müzesini dolaşarak incelemelerde bulundular.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04