www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BULGARİSTAN İLE EKONOMİK İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR

BULGARİSTAN İLE EKONOMİK İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR

Bulgar Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı DonkaKoleva, Bursa temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi´ni de ziyaret etti.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Karlık, ekonomik işbirlikleriyle uzun yıllardan beri gelen kardeşliğin meyvelerinin alınacağını bunun her iki ülke açısından da önemli olduğunu söyledi.

 

İŞADAMLARININ YATIRIMLARI İLİŞKİLERDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

RUMELİSİAD´la kardeşlik protokolü imzalayan ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da artması yönünde faaliyetler gösteren Bulgar Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı DonkaKoleva, Heykel Tarihi binada Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık´ı ziyaret etti. Filibe merkezli derneklerine Bulgar işadamlarının yanı sıra Bulgaristan´daki Türk işadamları ve Türkiye´de yatırım yapan Bulgar işadamlarının da üye olduğunu dile getiren Koleva, bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerde de önemli bir rol oynadıklarını kaydetti. Bursa´ya geldiğinde kendini evinde gibi hissettiğini dile getiren Koleva, sıcak ev sahipliği nedeniyle Başkanvekili Karlık´a teşekkür etti.

 

YÜZYILLARCA AYNI KADERİ PAYLAŞTIK

Bulgaristan ve Türkiye´nin yüzyıllarca aynı kaderi paylaşan iki kardeş ülke olduğuna değinen Karlık ise uzun yıllardan beri gelen kardeşliğin meyvelerinin bu tür ekonomik işbirlikleriyle alınabileceğini ve bunun her iki ülke açısından da önemli kazanımlar sağlayacağını vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak başta Bulgaristan olmak üzere tüm Balkan coğrafyasında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini, bölge halkının mutluluğu için yatırımlarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

 

Başkanvekili Karlık, ziyaretin sonunda günün anısına Koleva´ya yeşil türbenin seramik maketini hediye etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00