BUNİMO Şampiyonu Selçuk Yahşi

BUNİMO Şampiyonu Selçuk Yahşi

İnegöl Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu, İnegöl Matematik Olimpiyatlarında gösterdiği başarıyı, Bursa’da da gösterip takım halinde birinci oldu.

“Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı yapılan BUNİMO ödülleri, Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput’un katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde sahiplerini buldu.

 

Matematik olimpiyatlarında takım birincisi olan Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu’nun Müdürü Kadir Filiz, öğrencilerinin başarılarından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Bursa’daki 256 farklı okuldan 5 bin 760 öğrencinin katılımıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen sınav, 14 Ocak 2012 Cumartesi 1. aşama ve 17 Mart 2012 Cumartesi 2. aşama sınavı ile gerçekleştirilerek 2. aşama sınavına her sınıf seviyesinden 1. Aşama’da ilk 100’e giren öğrenciler alınmıştı. 2. aşama sınav sonuçlarına göre, her sınıftan ilk 60’a giren öğrenciler ödül töreninde madalyalarını ve başarı sertifikalarını aldılar. Bu aşamaları başarıyla geçen 5. sınıflardan Onur Ünlü, Mevlüt Ali Deveci, Halenur Çobanoğlu, 6. sınıflardan İrem Nur Güleç, 7. sınıflardan Mehmet Alp Kaynar, Kübra Arı, Betül Güneş, Aybek Tekin’i ve öğrencilerimizin başarılarında büyük emekleri olan 5. sınıf öğretmenimiz Lütfüye Akkaya, matematik öğretmenlerimiz Sevilay Uyar, Mustafa Temizkan ile öğrencilerimizin ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Okul olarak, Bursa Matematik Olimpiyatları’nda birinci olan Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu öğrencilerinin dereceleri ise şöyle sıralandı: 5. sınıflardan Onur Ünlü altın madalya, Mevlüt Ali Deveci altın madalya, Halenur Çobanoğlu bronz madalya. 6. sınıflardan ise;  İrem Nur Güleç altın madalya, 7. sınıflardan; Mehmet Alp Kaynar altın madalya, Kübra arı gümüş madalya, Betül Güneş gümüş madalya, Ayberk Tekin bronz madalya.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32