www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"BUNLAR TÜRK OLAMAZ"

Darbe girişimi sonrası bir araya gelen İnegöl´deki dernek yöneticileri, demokrasiden yana olduklarını bildirirken, darbeyi yapan hainlerin Türk milletinden olamayacağını savundular.

Kafkas Kültür ve Folklor Derneği´nde düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen dernek başkanlarına Milletvekili Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş da eşlik etti.

TÜRK MİLLETİNİN FERDİ OLAMAZLAR

Dernekler Adına açıklamalarda bulunan Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, "Bizler İnegöl´deki sivil toplum kuruluşları olarak, 15 Temmuz Cuma gecesi ülkemizde milli iradeye ve demokrasiye yapılmak istenen kalkışmaya, isyana ve darbeye karşıyız. Bin yıl bu toprakları adalet ve medeniyet ile yöneten ecdadın onurlu torunları olarak, bu gün de ülkemizde demokrasiye sahip çıkmış bulunmaktayız. Ülkemiz de demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradeye sürülmek istenen kara leke Türk milletinin gücü ile yok edilmiştir. Gazi Meclise ve masum halkın üzerine bomba atacak kadar adileşenler, Türk milletinin ve Türk milletinin ferdi olamazlar"

ALLAH BİR DAHA BÖYLE KARA GÜNLER GÖSTERMESİN

"Ülkemizi bu duruma düşürenlerin hesabını ödemelerini Türk milleti olarak yüce Türk adaletinden bekliyoruz. Allah milletimize, askerimize, polisimize ve ülkemizi yöneten yöneticilerimize zeval vermesin. Şehitlerimize Allah´tan Rahmet  kederli  ailelerine  başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Nasıl ki Mehmet Akif Ersoy Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın dediyse, bizde bugün buradan  el birliğiyle diyoruz ki;  Allah bir daha bu millete böyle kara günler göstermesin. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Darbeye karşı yaptığımız bildiride bizim yanımızda bulunan arkadaşlarımız Durmuş Aydın Şavşatlılar  Derneği Başkanı, Fahrettin Baykan Müteahhitler Derneği Başkanı, Şefik Memiş Bosna Hersek Derneği Başkanı, Özgen Kurşun Posoflular Derneği Başkanı, Erdoğan Tunç Kütahya Domaniçliler Derneği Başkanı, Yücel Baykal İnegöl Dingöl Evleri Derneği, Erdoğan Akalın İnegöl Ahbas Kültür Derneği Başkanı, Resul Kayman İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı, İNYEDDER Harun Şekerli, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Yozgatlılar Derneği Başkanı Muzaaffer Karaca, İnegöl Roman Hayatını Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, İnegöl Çerkezi Adige Kültür Derneği Başkanı Emre Turan, İnegöl Kafkas Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, İnegöl Düşünce Derneği Oktay Arda, İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz" dedi.

SİYASETE DE, BÜROKRASİYE DE EMRİ TÜRK MİLLETİ VERİR

Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Üzülerek İfade Etmek istiyorum ki, bundan yaklaşık 48 saat önce Türkiye´de, ülkemizin yürüyen sistemine ve Gazi Meclisimize, Türk demokrasisine darbe vurulmak istenmiştir. Lakin bu teşebbüs aziz ve kararlı olan milletimizin iştihakı ile daha hedefine bile varamadan geri püskürtülmüştür. Çünkü bu millet beraber yaşamayı, hür yaşamayı, iradeyi kendisinin ortaya koyduğu milli iradeyi ve sandıkta ortaya koyduğu iradenin tezahürünü çok partili sisteme geçtiğimizden beri sevmiştir. Geçmiş yıllarda yapılan darbeleri hafızamızda tazeliği ile hep korumuşuzdur. Sokaklara çıkan, sokaklarda Türk bayrağı ile siyasi parti farklılığı gözetmeksizin, bütün siyasi partilerin temsilcileri, üyeleri başkanları ve milletvekilleri ile beraber ki, genel başkanları ile birlikte darbe girişimine çok anlamlı bir cevap vermiştir. Bu anlamlı cevap, bütün dünya kamuoyu tarafından hayranlıkla izlenmiştir. Demek ki Türk milleti kendi kararını kendisi vermek istiyor. Türk Milletinin görevlendirmiş olduğu memurlarına, bürokrasisine, askerine de siz kendi görevinizi yapın, size verilen görev bellidir demiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir. TSK Temsilcileri bizim milletimizin içerisinden çıkmış, seçkin insanlardır. Bu kutsal görevi canlarını ortaya koymak için seçmişlerdir. Ama içlerine karışmış olan, içlerine karışarak elde ettikleri yetki ile Türkiye´mizin yürüyen, çalışan ve saat gibi tıkır tıkır işleyen demokrasisine ket vurmak isteyenlere de yine hem TSK´nın aziz temsilcileri hem de polis teşkilatının kararlı cesur temsilcileri ve 80 milyon insanımız cevabı vermiştir.Bunların sayılarıçok değildir. Bunların sayıları bin, 2 bin, 3 bin olabilir ama Türkiye´den büyük değillerdir ve olamazlarda. Aziz Türk milletinin kararlığına da saygı duymak zorundadırlar. Çünkü emri her zaman Türk milleti verir. Siyasete de, bürokrasiye de emri Türk milleti verir. Türk milletinin verdiği emri herkes uygulamak zorundadır. Ve aziz milletimiz, Cuma akşamı saat 12 sıralarında 1 emir daha vermiştir; ben demokrasiden yanayım, ben demokratik kuralların işleyişinden yanayım, darbe girişimlerini püskürtüyorum ve bu girişimcilerin de bir an önce cezalarının kesilmesini istiyorum demiştir" ifadelerini kullandı.

 

HABER: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01