BUNLARDA BENİM HAYALLERİM

BUNLARDA BENİM HAYALLERİM

Şerif Gürbaş`ın Köşe yazısı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yerel bir gazeteye en büyük hayalinin Babasultan barajında biriken suyu yer altı şebekesiyle kapalı sistem olarak, İnegöl ovasına sulama suyu olarak dağıtmak ve tarımda çalışan insanları zenginleştirmek olduğunu açıklamış.

Bana göre Hüseyin Şahin için İnşaatı bitmiş bir projenin detayları hayal olmamalı. Tamam, kanaletler yapılmadan İnegöl Ovası sulanmaya başlamadan çiftçinin sıkıntısı bitmeyecek ama, ilçe halkı Hüseyin Şahin’den hiç kimsenin hayalinde olmayan, ya da daha önce gündeme geldiğinde herkesi heyecanlandıran projelerin hayata geçirmesini bekliyor.

 Mesela her İnegöl’lü gibi benimde hayal etiğim ve yapılmasında çok büyük faydalar olacağına inandığım Projeler var.

1-      En başta İnegöl’ün il olması, ya da merkez ilçe olarak Bursa’ya bağlanmaması…

2-      Özellikle İnegöl’ün coğrafi durumunu ve sanayisini göz önünde bulundurarak, 4 yıllık bir üniversitenin yapılması. Bu üniversite ilçemize kazandırıldığında 10 yıl içerisinde merkez nüfusumuz 300 bine dayanacaktır ki, bu durum inşaat sektöründe büyük bir hareketlenmeye, buna paralel olarak ta, istihdama büyük katkı sağlayacaktır. En az 20 bin öğrencinin eğitim alacağı bir üniversitenin İnegöl’e maddi anlamda ki katkısı ise bir öğrencinin aylık azami 500 TL harcadığını varsayarsak, aylık 10 trilyona tekabül eder. Bu rakam ilçe ekonomisi ve özellikle esnafımız için büyük bir nimettir.

3-      İnegöl’e yeni bir hastanenin yapılması. Mevcut hastanenin depreme karşı büyük bir risk taşıdığı daha önce dile getirilmişti. Bu sebeple yapılması planlanan yeni hastanenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Hatta mümkünse Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin de projeye ilave edilmesi…

4-      MÜSİAD üyelerinin Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen’e ilettiği ve büyük bir heyecan yaratan liman bağlantılı bir demiryolunun kazandırılması…

5-      Turizm cenneti Oylat kaplıcalarına teleferik sisteminin kurulması… Şifalı sularının dışında doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli kaplıca merkezlerinden biri olan Oylat’a teleferik sisteminin kurulması halinde, cazibesi artacak ve gelirlerinde patlama yaşanacaktır. Projenin maliyetini kestiremiyorum ama, önümüzdeki süreçte Bursa siyasetinde söz sahibi olacağına inandığım Hüseyin Şahin, böyle bir projenin finansmanını Ankara’dan çok rahat bulabilir diye düşünüyorum.

6-      Sadece öğrencilerin değil, tüm ilçe halkının faydalanabileceği bir spor kompleksi…  Sporun insan sağlığına faydalarını, toplumdaki birlik ve beraberlik duygularına yaptığı katkıları göz önüne alırsak, her türlü salon sporlarının yapılabildiği, mini çim ftubol sahaların olduğu, büyük- küçük - kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzlarının bulunduğu, buz pisti, çim hokeyi, binicilik sporu gibi alternatif sporlarında yapılabildiği bir spor kompleksi, Bursa’yı bile kıskandırır.

7-      Hafif Raylı sistem… İnegöl merkez, Alanyurt ve yeni İnegöl bölgesine hizmet verecek hafif raylı sistem, İnegöl’de ulaşımı düzene sokacaktır diye düşünüyorum. Özellikle ana arterlerde yaşanan trafik keşmekeşliği ortadan kalkacak artı ulaşımda görsel bir güzellik ortaya çıkacaktır.

8-      İnegöl sınırları içerisinde yeni bir cezaevinin yapılması. Bugün herhangi bir suçtan, yada borcundan dolayı hapis cezası alan insanlar, cezaevi olmadığı için Bursa ya da Bilecik iline gönderilmekte. Bu durum ailelere maddi anlamda büyük sıkıntı ve zahmet vermekte...

9-      Açık Öğretim Üniversitesi sınavlarının İnegöl’de yapılması. Zira 2 binin üzerinde öğrenci sınav günleri sabahın erken saatinde Bursa’nın yolunu tutuyor. Birçoğu okulun yerini bulmakta zorlanıyor, buda öğrenciler için büyük zahmete sebep oluyor.

Eğitimden sağlığa, spordan ekonomiye birçok alanda ilçemize artı değer katacak bu 9 proje hayata geçirilecek olsa, inanıyorum ki ilçe halkımız ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda daha da mutlu bir yaşam sürer.

 

İMAM HATİPLİLERE EL AÇTIRMAYALIM

Dünkü yazımda İmam Hatip Liselerine camilerden para toplanmasının bu güzide okulumuzun imajına zarar verdiğini dile getirmiştim. Ancak İmam Hatip lisesinin devam eden ve 2011-2012 eğitim öğretim yılına mutlak yetişmesi gereken ek binası için acil para toplanması gerektiği bilgisine ulaştım. Ne yazık ki, İnegöl’deki büyük sanayicilerimiz ve işadamlarımız İmam Hatip Lisesine sahip çıkmıyor. Bir tarafta trilyonluk Meslek Eğitim Kampüsü çürürken, diğer taraftan memlekette faydalı nesiller yetişsin diye hayırlı bir hizmete girişen ve şuan maddi anlamda büyük bir açmaza giren insanlarla karşı karşıyayız. Hayırsever İnegöl halkının bu duruma kayıtsız kalmayacağını ve bu güzide okulumuzun ek binası için gereken desteği vereceğine canı gönülden inanıyorum.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22