www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bursa Bilardo İle Dünya Gündeminde

Bursa Bilardo İle Dünya Gündeminde

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 18 ülkeden 149 dünya çapında önemli sporcunun katılacağı ?3 Bant Dünya Kupası´ ile Bursa uluslararası bir organizasyonla daha dünya gündemine taşınıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yıllarda spor turizminin öne çıkmaya başladığını hatırlatarak, bu pastadan pay almak amacıyla böyle uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu söyledi. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin desteği ve vizyonu ile Bursa´nın sporda altın çağını yaşadığını vurguladı. Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da katkıları nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür ederek, şampiyonluk kupasını bir Türk sporcunun kaldırması temennisinde bulundu.

 

Bursa´yı spor kenti haline getirmek amacıyla amatör spor kulüplerine saha ve malzeme desteği, 7´den 70´e herkesin ulaşabileceği semtlere spor tesisleri, eğitim kurumlarına spor salonları en önemlisi de Bursa´da dünya çapında bir stadyum kazandıran Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Bilardo Federasyonu´nun faaliyet takviminde yer alan "3 Bant Dünya Kupası", Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde 01 - 07 Şubat tarihlerinde 18 ülkeden 149 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı´nda yapılacak ve dünya çapında önemli sporcuların da katılacağı turnuva ile bilardonun kalbi bir hafta boyunca Bursa´da atacak.

 

HEDEF; SPOR KENTİ BURSA

Müsabakaların yapılacağı Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı´nda düzenlenen basın toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan dev organizasyonu kamuoyuna duyurdu. Bursa´nın bu kez bilardo ile dünya gündemine taşınacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Spor turizmi son yıllarda gitgide daha da öne çıkıyor. Bu pastadan Bursa´nın da pay alması adına böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizler için büyük bir onur. Bursa´nın aynı zamanda bir spor kenti olması hedefiyle yaptığımız stadyumun yanı sıra kapalı atletizm pisti, velodrom, körling ve buz hokeyi pisti, Kano parkuru gibi tesislerimizle Bursa´nın daha fazla uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Bu doğrultuda amatör kulüplere verdiğimiz destekle 140 olan kulüp sayısı yüzde 50 artışla 210´a çıktı. Bilardo da gençlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin ilgi duyduğu bir spor. Bilardonun gündeme getirilmesi, gençlerin özendirilmesi bakımında bu organizasyon da çok önemli? diye konuştu.

 

SPORDA ALTIN ÇAĞI

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin desteği ve vizyonu ile Bursa´nın sporda altın çağını yaşadığını vurguladı. Okul sporlarına verilen destekler ve tesisleşme ile Bursa´nın son 5-6 yılda sporda önemli bir ivme kazandığını ifade eden Şahin, ?İşte bu yapılan çalışmaların meyvesini de böyle organizasyonlarla almaya başlıyoruz. 18 ülkeden, 4 kıtadan 149 sporcunun boy göstereceği önemli bir organizasyon Bursa´da yapılacak. Ben bu organizasyona da verdikleri destek nedeniyle Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum? dedi.

 

BİLARDO ŞÖLENİ YAŞANACAK

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin, sporun futboldan ibaret olmadığını gösteren ve hemen her spor branşına büyük yatırımlar yapan Türkiye´deki en önemli belediyelerden biri olduğunu söyledi. Bilardoyu Türkiye´ye tanıtmak için düzenlenen böyle bir organizasyona da Büyükşehir Belediyesi´nin destek verdiğini dile getiren Ercan, ?1-7 Şubat tarihlerinde Bursa´da bir bilardo şöleni yaşanacak. Ben de liseyi Cumhuriyet Lisesi´nde okudum. Çocukluğumun ve gençlik yıllarımın geçtiği bu şehirde yıllar sonra federasyon başkanı olarak gelip, böyle bir organizasyona imza atmak benim için de büyük bir onur. Ben hem bu organizasyonumuza hem de spora yaptığı katkılar nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

KUPADA BURSA İMZASI

Bu arada yapılacak dünya kupası için özel olarak hazırlanan kupa hakkında da bilgi veren Ercan, ?Bursalı Heykeltraş Bülent Ene tarafından bu kupa özel olarak hazırlandı. Bursalı bir sanatçının ellerinde şekillenen bu kupanın, turnuva sonunda bir Türk sporcunun elinde havaya kalkmasının ve kupanın Türkiye´de kalmasını temenni ediyorum? dedi.

 

Türk bilardo severlerin izleyebileceği ve canlı yayınların da yapılacağı turnuvada Türkiye´nin yanı sıra İspanya, İsveç, Hollanda, Belçika, İtalya, Güney Kore, Mısır, ABD, Viyetnam, Almanya, Avusturya, Yunanistan, Japonya, KKTC, Portekiz ve Fransa´dan gelen dünyaca ünlü sporcular yarışacak.

 

Dünya Şampiyonu Semih Saygıner, Avrupa Şampiyonu Murat Naci Çoklu, milli sporcular Tayfun Taşdemir ve Lütfi Çenet de madalya beklenen Türk sporcular arasında yer alıyor.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36