www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bursa emniyeti Dünya Kadınlar Günü’nde 25 kadını fuhuş çetesinden kurtardı

Bursa emniyeti Dünya Kadınlar Günü’nde 25 kadını fuhuş çetesinden kurtardı

Bursa emniyeti Dünya Kadınlar Günü’nde 25 kadını fuhuş çetesinden kurtardı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bursa merkezli 3 ilde fuhuş çetesine şafak vakti operasyon düzenledi. Zorla fuhuş yaptırılan 25 mağdur kadın çetenin elinden kurtarılırken, çete üyesi 31 şüpheli kıskıvrak gözaltına aldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başarılı bir operasyona imza attı. Cumhuriyet Başsavcılığın koordinesinde eskort sitelerinde ilan vererek kadınları pazarlayan çeteye 8 Mart sabahı Bursa merkezli İzmir, Ankara ve Denizli’de operasyon için düğmeye bastı. Özel harekat polislerinin de bulunduğu 300 polis, 40 farklı ayrı adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 31 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınırken, fuhuşa zorlanan 25 mağdur kadın kurtarıldı.

"Sistem Evi" adı verdikleri evden her şeyi yönettikleri ortaya çıktı
Operasyon sonrası yapılan aramalarda birçok dijital materyal, kullanıma hazır sim kartı ve telefon, tehdit amaçlı kullanılan 4 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca çete üyelerinin "Sistem Evi" adı verdikleri evden serverler kurarak ilan verdikleri ve kadınlara buradan yönlendirme yaptıkları ortaya çıktı.

Çete üyeleri kiraladıkları araçlarla kadınları fuhuşa götürüyordu
Soruşturmayı derinleştiren Ahlak Büro Amirliği ekipleri, çete üyelerinin kiraladıkları araç ile fuhuşa zorladıkları kadınları otel ve apart gibi yerlere götürdüklerini tespit etti.

Çete liderinin kod adı ortaya çıktı
Çete lideri olan B.Y.’nin kendisine "Mr. Yamaç ve Ghost" kod ismi verdiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen çete üyelerinin emniyetteki işlemleri sürerken, mağdur kadınlar ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19