www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA HAVACILIĞI DÜNYA VİTRİNİNDE

BURSA HAVACILIĞI DÜNYA VİTRİNİNDE

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin yönlendirmesi ile yerli uçak üretimi konusunda büyük bir adım atan B Plas tarafından satın alınan Alman AQUILA markalı uçaklar, bu kez Türk Bayrağı işlenen kanatlarıyla Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı´nda boy gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın ilk kez ziyaretçi olarak değil katılımcı olarak yer aldığı Almanya´daki AeroFriedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı´nda artık bir Bursa markası olan AQUILA´nın standını gezip, B Plas CEO´su Mehmet Celal Gökçen´den fuar hakkında bilgi aldı.

Türk sanayiinin en önemli lokomotifi olan Bursa´da sanayi sektörünün katma değeri yüksek ileri teknoloji ve tasarıma dayalı ürünlere yönelmesi noktasında öncülük eden ve bu çalışmalarının meyvesini yerli tramvay üretimi ile alan Büyükşehir Belediyesi´nin gayretleriyle Bursa artık havacılıkta da söz sahibi oluyor. Bursa sanayiinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi´ne bağlı B Plas´ın havacılık sektöründe aktif rol alması amacıyla uzun süredir temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin kararlılığı sonuç vermiş ve B Plas, Alman uçak firması AQUILA´yı satın almıştı. Bursa sanayi böylelikle havacılık sektöründeki ilk kararlı adımını atarken, bugüne kadar dünyanın farklı kentlerinde düzenlenen havacılık fuarlarına ziyaretçi olarak katılan Bursa, şimdi ise katılımcı olarak yer aldığı fuarlarda kendi uçaklarını sergileyemeye başladı. Almanya´daki AeroFriedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı´nda stant açan B Plas, böylelikle kanadına Türk Bayrağı işlenmiş yeni uçaklarını da dünya vitrinine çıkarmış oldu.

BURSA HAVACILIKTA DA SÖZ SAHİBİ

Sektörün en önemli fuarlarından olan ve 36 ülkeden 606 firmanın yer aldığı AeroFriedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı´nda B Plas´ın standını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, B Plas CEO´su Mehmet Celal Gökçen´den fuar ve uçak üretimi konusundaki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kanadına Türk Bayrağı işlenmiş uçağı da yakından inceleyen Başkan Altepe, yerli üretim konusunda kararlılığı meyvelerini toplamaya başladıklarını hatırlattı. Yerli tramvay ve metro vagonu üretimi, arıtma tesislerindeki çamurun yakılarak elektrik enerji üreten tesislerin yerli olarak üretilmesinin ardından havacılık sektöründe de Bursa´nın öne çıkması yolundaki hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Başkan Altepe, ?En önemli hedeflerimizden biri de havacılık sektörü idi. Bilim Teknoloji Merkezi bünyesinde havacılık ve uzay bölümünü kurduk. Türkiye´de havacılıkla ilgili çalışma yapan tüm kurumları gezip, çalışmaları yerinde gördük. Sonra yurt dışındaki çalışmaları mercek altında aldık. En son geçen yıl bu fuara ziyaretçi olarak gelip, firmaları gezmiştik. Bu yıl ise artık Bursa markalı uçaklarımızı sergiliyoruz. Kısa zamanda önemli bir mesafe kat ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin gösterdiği 2023 hedeflerine giden yolda Bursa olarak lokomotif kent olmayı amaçlıyoruz. Bu uğurda önemli bir katkı sağlayan B Plas ve Gökçen Ailesi´ni de havacılık sektöründeki çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum? diye konuştu.

Başkan Altepe, bu arada standa gelen Gökçen Holding Onursal Başkanı Memduh Gökçen ile de sohbet etti.

YERLİ ÜRETİME MORAL DESTEĞİ

Almanya´nın Münih kentinde düzenlenen dünyanın en büyük inşaat ve makine Fuarı BAUMA´ya da Türk firmalar damgasını vurdu. Çin ve İtalya´dan sonra Türkiye 146 firma ile fuarın gözdesi olurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu fuarda da Bursalı sanayicileri yalnız bırakmadı. Bursalı firmaların stantlarını tek tek ziyaret eden Başkan Altepe, E-Mak Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer ile yeni teknoloji projeleri üzerine sohbet etti. Dünya çapında üretim yapan firmaların Bursa´nın gururu olduğunu ifade eden Başkan Altepe, ?İthalatımızın azalması ve ihracatımızın artması için yerli üretimin mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak yerli üretim desteklenmesi, sanayicimizin ileri teknoloji ve katma değeri yüksek üretimlere yönlendirilmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Ben kaliteli üretimleriyle dünya piyasalarında boy gösteren tüm firmalarımızı kutluyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29