BURSA HAVACILIĞINDA MERKEZİ OLUYOR

BURSA HAVACILIĞINDA MERKEZİ OLUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte Bursa´da havacılık sektörüyle ilgili yapılması planlanan projeleri kamuoyuna tanıttı.

 

Bursa´da havacılığın yeniden canlanacağını belirten Başkan Altepe, Gökmen Projesi, Uludağ Üniversitesi´nde havacılık bölümünün kuruluşu, havacılık eğitimleri ve uçak üretimiyle Bursa´nın havacılık sektöründe de öncü olacağını vurguladı.

?BURSA HAVACILIKTA DA ÖNCÜ OLACAK?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin üretim potansiyelinin önemine dikkati çekerek, ?Bursa´dan bir dünya markası çıkıyor. Hedefimiz, Bursa´nın marka olmasıdır. Avrupa kenti, çağdaş bir şehir olan Bursa olarak iddialı olduğumuzu dünya markaları ile ortaya koyuyoruz. Bursa´yı dünyada birkaç şehir arasına koyan havacılıkla ilgili çalışmalarımız hızla sürüyor. Bursa, havacılıkta da öncü olacak? dedi.

Bursa´nın vizyonu doğrultusunda öncü ve çevre dostu üretimi hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, ?Bursa, altyapısıyla güçlü bir sanayi ve üretim şehri. Her alanda üretimin yapılabildiği birikim ve altyapıya sahip bir şehiriz. Kentin bu gücünü ortaya koyuyoruz. Raylı sistemlerde Bursa, ciddi adımlar attı, Bursa kazandı. Araçlar ürettik, sadece raylı sistem araçları olarak imalatta 72 vagonumuzu mevcut firmadan alsaydık, ödeyeceğimiz fark diğer etkenler hariç 430 milyon lirayı geçiyor. 72 vagonda yaklaşık 2 stadyum parasından istifade ettik. Türkiye´nin istifadesi ise milyarlarca dolar. Artık yerli üretim değer kazanıyor ve kazanç Türkiye´de kalıyor? diye konuştu.

 

?İLK UÇUŞU BİZ YAPALIM İSTİYORUZ?

Başkan Altepe, birkaç ay içinde Bursa´da üretimin başlayacağını ifade ederek, ?Aynı üretim Berlin´de de Türkiye´de devam edecek. 6 ay içinde bitirelim ve ilk uçuşu da biz yapalım istiyoruz. Firma kendi sertifikasyonunu kendisi verebilen bir firma, kadrosunu da genişletiyor. Bursa ve Türkiye, bu sektöre çok güçlü giriyor. Şu anda uçan 200 uçağı var ve siparişleri de var? dedi.

 

Başkan Altepe, özellikle iş adamlarının uçak kullanması gerektiğini vurguladı. Bursa´da havacılığın gelişmesinin önemine işaret eden Başkan Altepe, ?Türkiye bu konuda geri kaldı. Hava, en rahat, en güvenli ve en kolay ulaşım şekli. Türkiye´de 160 tane özel uçak var. Bursa´da bundan daha çok olmalı. İnşallah bu çalışmalarla birlikte havacılığın seviyesini yükseltmiş olacağız. Bursa havacılıkta da merkez oluyor? diye konuştu.

BTSO´DAN HAVACILIĞA TAM DESTEK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve yeni ivmeler kazanmasında etkin ve yönlendirici bir gücü temsil eden Bursa´nın otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinin nabzının attığı bir kent kimliğinde olduğunu söyledi. Burkay, BTSO olarak Bursa´nın yüksek katma değerli ve stratejik sektörlere dönüşümü adına önemli projelerini kente kazandırdıklarını vurguladı. Uzay, havacılık ve savunma sektöründe kentin ortak aklını harekete geçirdiklerini de belirten Burkay, ?Bursa´mızın ve ülkemizin hedeflerinde stratejik öneme sahip uzay, havacılık ve savunma sektör konseyimizi oluşturduk. Ortak bir inanç ve kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonuçlarını rapor haline getirerek kamuoyuna ve ilgili bakanlarımıza sunduk. Uzay, Havacılık ve Savunma kümelenmemiz kapsamında yola çıktığımızda firma sayımız 100´ü aştı. Ülkemizin ?Özgün Helikopter Projesi´nde Bursalı firmalarımızın da yer alması ve üretiminde söz sahibi olması için girişimlerimizi sürdürüyoruz? dedi.

Gökmen Projesi kapsamında genç kuşağın uzay, havacılık ve savunma sektörlerindeki farkındalığını artıracak çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Burkay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı liderliğinde TÜBİTAK, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO´nun destekleriyle ?Gökmen Uzay, Havacılık ve Eğitim Merkezi´nin temelini de kısa süre içerisinde atacaklarını da vurguladı.

 

 

Burkay, BTSO olarak kentin hedeflerine yeni bir ivme kazandıran yatırımın her zaman yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07