www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA KENT KONSEYİ´NDE BÜYÜK COŞKU

BURSA KENT KONSEYİ´NDE BÜYÜK COŞKU

Türkiye´nin en aktif ve en büyük kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi (BKK), kurumsal katılımcı ve bireysel üyeleriyle Geleneksel Ramazan Buluşması´nda bir araya geldi.

Topluma yönelik faydalı çalışmalarıyla bir ?Bursa Markası´ olan ve yüzlerce katılımcısıyla örnek işlere imza atan BKK, Geleneksel Ramazan Buluşması´nda gönüllü katılımcıları bir araya getirdi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Büyük Teras´ta verilen iftar davetine, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Bursaspor Teknik Direktöre Ertuğrul Sağlam, antrenör Ömer Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, BKK Yürütme Kurulu üyeleri, meclislerin temsilcileri, çalışma gruplarının üyeleri, ilçe kent konseyi temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İftar yemeğinin ardından BKK Başkan Yardımcısı ve Tuna Camii İmamı Lütfi Taşcı tarafından dua edildi.

?BURSA´YA HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ?

BKK yapısının ve çalışmaların yer aldığı film gösteriminin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeşlik ayı olan Ramazan´ın tüm halkımıza bereket ve huzur getirmesini diledi. Ramazan ayının en güzel şekilde yaşandığı şehirlerdin birinin Bursa olduğunu kaydeden Altepe, BKK´nin toplumun her kesimini iftar yemeğinde biraraya getirerek örnek tablo oluşturduğunu söyledi. Programda emeği geçen Semih Pala´ya ve ekibine teşekkür eden Altepe, ?Semih Pala, Bursa´yı seven, 25 senedir birlikte siyaset yaptığım ama heyecanı hiç dinmeyen bir arkadaşımız. BKK ile örnek işlere imza atıyorlar. Tüm gönüllüleriyle birlikte sadece Bursa´ya hizmet etmeyi amaçlıyorlar. Halkımız kararları alıyor, bizler uyguluyoruz. Bursa´yı ve Bursalıları seviyoruz. Herkesin yaşamak istediği bir şehirdir Bursa. Bu yüzden tarihin ve medeniyetin başkenti Bursa´ya hepimiz sahip çıkmalıyız ve üstümüze düşen görevleri yapmalıyız. Ecdadımız sürekli hizmet peşinde koştu. Gittiği yerlere huzur ve kardeşliği götürdü. Bu emanet şimdi bizlerde. Tarihi Kentleri, Sağlıklı Kentleri, Kaleli Kentleri kuran, yerel gündemi ve kent konseyini başlatan, Avrupa Müzeler Birliği´nin partneri Bursa´dır. Tüm görevler Bursa´ya veriliyor. Balkanların da Kafkasların da sorumlusu Bursa. Bu görevleri tüm Bursalılarla ve dinamiklerimizle yapıyoruz? diye konuştu.

 

UNESCO´nun birçok dalda Bursa´yı örnek aldığını hatırlatan Altepe, ?Dünyanın en hızlı gelişen dördüncü şehriyiz. Yaşam kalitesi açısından dünyada 48., Türkiye´de birinci sırada bulunuyor. Bunları hep birlikte başarıyoruz. Daha yolun başındayız ve hedeflerimiz büyük. Ramazan ayının, şehrimize, ülkemize, coğrafyamıza, dünyanın her bölgesindeki Müslümanlara güzellikler getirsin. Rahmet ve bereket getirsin. Yanı başımızdaki akan kanların durması için dua ediyoruz? dedi.

?ÇİZGİMİZİ BOZMADAN ÇALIŞMALARIMIZA HIZLA DEVAM EDECEĞİZ?

BKK Başkanı Semih Pala, Türkiye´nin en güçlü, en aktif kent konseyi olan BKK ailesinden olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yüzlerce gönüllü katılımcının oluşturduğu tabloyu her kurumun ve kent konseyinin oluşturamayacağını belirten Pala, kendilerine her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti. Güzel insanların katılımcısı ve üyesi olduğu bir kurumun başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Pala, 4 meclis, 30 çalışma grubu, bireysel ve kurumsal katılımcılarıyla yılda 1500 etkinliğe imza attıklarını ifade etti. Pala, ?Toplumsal Denge Çizgisi anlayışı, herkese ve her kesime hitap edebilmemiz sayesinde tüm Bursalılar tarafından kabul gördük. Herkese mikrofon verdik. Toplantılarımızda tüm halkımız düşüncelerini dile getirdi. En zor konuları bile medeni bir ortamda konuştuk. Ortaya çıkan ortak düşünceyi ilgili yerlere aktardık ve takipçisi olduk. Bundan sonra da çizgimizi bozmadan çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Tüm halkımızın, Ramazan bayramına erişmesini diliyorum. Ülkemizin, huzurlu, barış içerisinde, çatışmadan uzak bir şekilde büyümesini temenni ediyorum? dedi.

BKK Başkanı Semih Pala´nın konuşmasının ardından katılımcılar tekno-mehter müziği eşliğinde BKK ve Türk bayraklarını coşkuyla sallayarak birlik mesajı verdi. Daha sonra BKK Başkanı Pala, yürütme kurulu üyelerini, meclislerin ve çalışma gruplarının üyelerini sahneye davet ederek konuklara tanıttı.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise, kent konseylerinin en güzel örneğinin Bursa´da yaşandığını belirtti. Kadınlara, gençlere, engellilere ve çocuklara sahip çıkan ve söz hakkı veren BKK´ye teşekkür eden Güngör, kent konseyinin tüm çalışmalarına ve toplantılarına katılmaya özen gösterdiğini kaydetti. Engelliler Meclisi ile her zaman işbirliği halinde olduklarını Güngör, ülkemizin ve Müslüman aleminin birlik ve beraberliğe kavuşmasını, huzur içerisinde yaşamasını temenni etti.

SİNERJİ BAŞARI GETİRİR

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, yaklaşık iki buçuk yıl önce ?Tekrar gelmek için şimdi ayrılıyorum´ dediğini hatırlatarak, bu süreçte Bursa´dan uzaklaşmadıklarını söyledi. 15 gün önce Bursaspor ile tekrar sözleşme imzaladıklarında taraftarın desteği gördükten sonra Bursalıların da kendisinden hiç kopmadığını gördüğünü söyleyen Sağlam ?Allah bizi Bursalılar karşı mahcup etmesin. Bursa güzel bir şehir. Karşımızda yaşadığı şehri sahiplenen, sıkıntılarına çözüm arayan, Bursa´yı daha yaşanabilir olması için gönüllü olan koşturan insanlar var. 5 sene önce Türk futbol tarihine altın harflerle yazılan başarıyı, ekip bütünlüğü, şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, medyamız, taraftarımızın ve halkımızın ortak desteğiyle ve bunu şehir hareketine dönüştürerek elde ettik? diye konuştu.

Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin de büyük desteklerini gördüklerini dile getiren Sağlam, ?Bunu sinerjiyi tekrar yakalarsak başarıyı da tekrar yakalayabiliriz. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize, ülkemize hatta dünya futboluna güzel bir stat armağan ediliyor. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. İyi bir takım oluşturarak, taraftarımızın ve Bursalıların desteğiyle aynı başarıları tekrarlamak istiyoruz. Bizlerden dualarınızı ve desteğinizi eksik etmeyin. Programı düzenleyen ve kent konseyi üyeleriyle buluşturan BKK Başkanı Semih Pala´ya teşekkür ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, BKK Başkanı Semih Pala, Antrenör Ömer Erdoğan sahneye çıkarak BKK gönüllüleriyle karşılıklı olarak ?Yeşil Beyaz, Şampiyon Bursaspor´ tezahüratı yaptı.

 

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00