BURSA BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİNE ZİYARET

BURSA BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİNE ZİYARET

Altın Nesil Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, Türkiye’nin en kapsamlı ilk bilim merkezi olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezini ziyaret etti.

 ‘Bize icat çıkarın’ sloganıyla çalışmalarına yön veren ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi hedefleyen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne yapılan bu gezi, öğrencilerin heyecanının ve bilimsel düşünme bilincinin artmasını, okulda öğrendiklerini anlamlı ve kalıcı bir şekilde öğrenmesini sağladığını belirten Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Havva Cira ve Serdar Acar, öğrencilerin hem eğlenceli hem de öğretici bir gezi yaşadığını belirtti.

 

Gezinin değerlendirmesini yapan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Havva Cira, “Bilim ve teknoloji merkezleri, çocukların ve gençlerin ilgisini bilime ve teknolojiye çekmek, bu alanda farkındalık yaratmak ve böylece çocukların ve gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak amacı ile onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile başarılı bir eğitim yönteminin uygulandığı kurumlardır. Öğrencilerimizin de ders içinde öğrendiklerini daha somut örneklerle pekiştirmeleri amacıyla sık sık bu yönde geziler düzenliyoruz ve sonrasında gezinin amacına ulaştığını görüyoruz” dedi.

Çağımızın vazgeçilmezi haline gelen ve uygar toplumları daha da üstün kılan bilim ve teknolojinin derslerde anlatıldığı kadarıyla kalmaması ve öğrencilerin zihinlerinde kalıcı öğrenmenin oluşması için bu ve benzeri gezilerin tüm sınıfları kapsayarak devam edeceğini belirten Okul Müdürü Orhan Toker ise, bu sayede öğrencilerin Altın Nesil Okullarında hem okul yaşamlarında, hem de sosyal yaşamlarında bilgi kültür açısından gerekli donanımlara sahip bir şekilde öğrenimlerine devam ettiklerini belirtti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07