www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bursa´da İnegöl Rüzgârı

Bursa´da İnegöl Rüzgârı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Etkinlikler ve Sosyal Faaliyetler Dairesi Başkanlığı tarafından Bursa´da düzenlenen bilgi, Türk Müziği, şiir okuma ve tiyatro yarışmalarına İnegöl damga vurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Etkinlikler ve Sosyal Faaliyetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen bilgi, Türk Müziği, şiir okuma ve tiyatro yarışmalarınabu yıl da İnegöl´den katılım göz doldurdu.

Üç aşamadan oluşan yarışmada; ilde birinci olanlar, 21-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul´da bölge finalinde, bölge finalinde birinci olanlar ise Gençlik Haftası´nda Ankara´da gerçekleşecek olan Türkiye finalinde performanslarını sergileyeceklerdir.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, "Yarışmaların ilk basamağı Bilgi Yarışması oldu. Gençler arası Bilgi Yarışması Bursa finali 16 Şubat tarihinde İnegöl Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde Nilüfer Gençlik Merkezi´nde gerçekleştirildi. 23 Nisan´da Marmara Bölge finallerinde şehrimizi temsil etmek 120 ekipten gençler kıyasıya yarıştı. 14-17 ve 18-25 yaş kategorinde birinci olan gençlere başarı belgeleri ve madalyaları verildi. Bilgi Yarışmasını ´Sahne Sırası Sende´ sloganıyla Türk Müziği Yarışması takip etti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın Bursa bölge finali 21 Şubat tarihinde Yıldırım YunusEmre Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Bursa Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Mürsel Kaya´nın açılış konuşması ile başlayan yarışma;18-23 yaş solo kız ve erkek ses, 24-29 yaş solo erkek ses ve özgün yorumlama dallarında yarışmacıların eserleri icrası ile devam etti. Yarışmada18-23 yaş solo erkek dalında İnegöl Gençlik Merkezi Üyesi Nuri Kılıç birinci, Halil İbrahim Kesmez ikinci ve Fuat Yayaşit üçüncü olarak dereceye girdi.Yarışmaların üçüncü basamağı ise Şiir Okuma Yarışması oldu. Gençler ´Anne-Baba Sevgisi´ temalı şiirleri ile 24 Şubat tarihinde Osmangazi Gençlik Merkezinde yapılan Bursa finalinde performanslarını icra ettiler. Yarışmaya İnegöl´ü temsilen 9 genç katıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde gerçekleştirmiş olduğu Kültür, Sanat Yarışmaları kapsamında son yarışma ?Hayallerini Sahneye Taşı´ sloganıyla Tiyatro yarışması oldu. Yarışma 28 Şubat tarihinde Osmangazi Gençlik Merkezi´nde düzenlendi. 26 Nisan´da İstanbul´da gerçekleştirilecek bölge finalinde Bursa´yı temsil etmek için sahnede kıyasıya mücadele eden gençlerin heyecanları görülmeye değerdi. ´Vatan Sevgisi´ temalı oyunların sergilendiği yarışmada katılımcılarımız bazen güldüren, çoğu zamanda hüzünlendiren sahneleriyle profesyonellere taş çıkarttı. Tiyatro Yarışması´nın galibi ise Tiyatro hocalarımız Ayhan Şahin ve Bahattin Çetin yönetimindeki İnegöl´den katılan Tiyatro Sır grubunun ?Tutsak´ adlı oyunu oldu. İnegöl Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü üyesi ve oyuncusu Salih Karameşe ikinci kez Bursa´nın en iyi erkek oyuncusu seçildi. Yarışmalarımıza Bursa´nın her yerinden katılan gençlerimize teşekkür ediyor Bursa finalinden bölge finallerine katılmaya hak kazanan tüm gençlerimize başarılar diliyoruz" dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87