www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA´DA OBEZİTEYE KARŞI MÜCADELE

BURSA´DA OBEZİTEYE KARŞI MÜCADELE

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplumdaki hareket ederek sağlıklı kalma olgusunu artırmak ve Obezite´nin önüne geçmek adına, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününü de fırsat bilerek, bisiklet dağıtım törenine katıldılar. Törende

 

İlk olarak Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı okullardaki öğrencilere 700 bisiklet dağıtıldı.

 

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖNEMLİ PROJELER YAPILIYOR

Törende konuşan Vali Karaloğlu; ?3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla bugün Bursa´da Sağlık Bakanımızın liderliğinde hem bir yürüyüş yapacağız hem de Bisiklet Dağıtım Töreni gerçekleştireceğiz. Sağlık Bakanlığımız sadece hastalıkların tedavi edilmesiyle ilgilenmiyor. Son yıllarda özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinde önemli kampanya ve projeler gerçekleştiriyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi sigarı bıraktırma mücadelesi, diğeri de sofralarımızdaki tuz oranın azaltılması. Bunun yanında Sağlık Bakanlığımız, günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan Obezite ile mücadele konusunda da önemli çalışmaları yapıyor ve bugün gerçekleştirilen, toplumun hareket etmesi bilinciyle hayata geçirilen bisiklet kampanyası da bunlardan bir tanesi. Hafta içerisinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile 1 milyon bisiklet dağıtımı yapıldı. Bugünde kentimizdeki hem ortaöğretim öğrencilerimize hem de üniversite öğrencilerimize bisiklet dağıtılacak. Aslında herkesin harekete ihtiyacı var. Obezite insanın sağlığını etkileyen en önemli sorunlardan birisidir. Ben bugün bu etkinlikte emeği geçen başta Sayın Bakanımız başta olmak üzere herkesi kutluyorum? dedi.

 

?MUTLULUĞUN SIRRI SAĞLIK?

Bisiklete binerek parkın etrafından tur atan Müezzinoğlu, hayatın en önemli unsurunun sağlık olduğunu söyledi. Dünyanın değişik ülkelerinde yapılan istatistiklerde insanların yüzde 85´inin ?Mutluluk sağlıklı olmaktır? diye inandığını anlatan Müezzinoğlu, ?Sağlıklı olmayı önemseyen bir insanlık, sağlıksız olabilmek için de dünya kadar yanlış yapıyor. Bunun cevabını biz hekimlerin bulması lazım?şeklinde konuştu.

 

4 YILDA 1 MİLYON BİSİKLET DAĞITILACAK

Müezzinoğlu, ?Bu eylem planında sağlıklı hayat kültürünü topluma yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda hareketli hayatı teşvik etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki bu dört yılda 1 milyon bisiklet dağıtacağız. Bir yıl sonunda Bursa´da çok farklı noktaya gelmiş olacağız? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25