www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA’DA SEDAT KIZILCIKLI SESLERİ

BURSA’DA SEDAT KIZILCIKLI SESLERİ

Bursa AK Parti İl Başkanlığı için bir çok siyasetçi kolları sıvarken, Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın ismi kulislerde en çok dillendirilen isim oldu. Kızılcıklı'nında il başkanlığına sıcak baktığı öğrenildi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın kongrede yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından bir çok eski siyasetçi il başkanlığı için kolları sıvadı. Bursa İl Başkanlığı için ismi en çok dillendiren isim ise Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı oldu. Bursa Teşkilatlarının sevdiği isimlerden olan Kızılcıklı’nında il başkanlığına sıcak baktığı öğrenildi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından Bursa AK Parti’de kulis çalışmaları hız kazandı.

Eski Milletvekilleri il yöneticileri İl Başkanı olmak için çeşitli arayışlar içerisine girerken, İnegöl kökenli Eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın ismi il başkanlığı için yüksek sesle telafuz edilmeye başlandı.

Tecrübeli siyasetçi Sedat Kızılcıklı’nın da il başkanlığına sıcak baktığı ve destek arayışında olduğu öğrenildi.

Sedat Kızılcıklı kimdir?

Sedat Kızılcıklı, 12 Haziran 1967'de Bursa İnegöl'de doğdu. Babasının adı Hikmet, annesinin adı Münevver'dir.

Muhasebeci; Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest muhasebeci olarak çalıştı. Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Basın Yayın Komisyon Üyeliği ve TÜRMOB Delegeliği yaptı. İnegöl Gençlergücü, Kurtuluşspor, Karadeniz Güvenspor Kulüplerinde yöneticilik, Gençlergücü Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bursaspor Kongre Üyesi oldu. Süper Kanal TV'de ve Gençses FM Radyosu'nda program yapımcılığı yaptı ve bazı yerel gazetelere yazılar yazdı.

22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili.

Kızılcıklı, evli ve 2 çocuk babasıdır.



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00