BURSA´DAN FİNLANDİYA ÇIKARMASI

BURSA´DAN FİNLANDİYA ÇIKARMASI

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri, büyükşehir bürokratları ile gençlik ve aile danışma merkezi (gadem) çalışanları, madde bağımlılığıyla ilgili yurt dışı örnekleri yerinde incelemek ve farklı olanları türkiye´ye getirmek için finlandiya´nın turku

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Büyükşehir bürokratları ile Gençlik ve Aile Danışma Merkezi (GADEM) çalışanları, madde bağımlılığıyla ilgili yurt dışı örnekleri yerinde incelemek ve farklı olanları Türkiye´ye getirmek için Finlandiya´nın Turku şehrine çalışma gezisi düzenledi.

Yerel yönetimlerin ?alkol ve madde bağımlılığına yönelik faaliyetlerde´ aktif rol aldığı Finlandiya´da, hem koruyucu önleyici çalışmalar hem müdahale hem de zarar azaltımına yönelik çalışmalar Bursa grubu tarafından yerinde incelendi. Toplam nüfusu 310 bin olan Turku şehrinde özellikle alkol ve madde bağımlılığının yaygın olduğu, ortalama uyuşturucu madde bağımlılığın yüzde 17, alkol bağımlılığının ise yüzde 50 civarında olduğu belirtildi. Yıllık bütçesinden alkol ve madde bağımlılığı için 13 milyon Euro ayıran Turku Belediyesi´nde yatılı tedavi, zarar azaltımı ve ayaktan danışmanlık merkezlerinin tek elden yürütüldüğü, 7´den 70´e bağımlılık alanında herkesin hizmet alabileceği yerler bulunuyor. Finlandiya´da özellikle madde kullanımının ilk sebebi olarak aile içi ilişkiler ve aile bağları gösteriliyor. Turku Belediyesi yetkilileri, yıllık 15 yaş üstü bir kişinin 999 Euro´yu alkol için harcadığını belirtiyor. Finlandiya´da alkol ve madde bağımlılığının sadece kullanıcıların değil toplumunun tamamını ilgilendiren bir sorun olduğu ve çözümü konusunda her kurumun yapacaklarının bulunduğu, bu nedenle kurumlar arası ilişkilerin önemli olduğu ifade edildi. Özellikle koruyucu çalışmalar kapsamında okullarda öğrenci ve öğretmen odaklı çalışmaların, projelerin uygulandığı belirtiliyor.

Haber Fotoğraf Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68