www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bursa’dan Kudüs’e güçlü destek

Bursa’dan Kudüs’e güçlü destek

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kudüs meselesinin ‘tüm yönleriyle’ daha iyi anlaşılması için bastırılan ‘İnsanlığın Kırmızı Çizgisi: Kudüs’ başlıklı kitap, Başkan Alinur Aktaş tarafından kamuoyuna tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kudüs meselesinin ‘tüm yönleriyle’ daha iyi anlaşılması için bastırılan ‘İnsanlığın Kırmızı Çizgisi: Kudüs’ başlıklı kitap, Başkan Alinur Aktaş tarafından kamuoyuna tanıtıldı. Aynı anda yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ‘Bursa İli Yerli Ağzı’ isimli kitabın lansmanını da yapan Başkan Aktaş, “Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin devlerinin başkentidir. Filistin ve Filistinliler, asla yalnız değildir” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından hazırlanan ‘İnsanlığın Kırmızı Çizgisi: Kudüs’ ve ‘Bursa İli Yerli Ağzı’ isimli kitapların tanıtımı, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ‘İnsanlığın Kırmızı Çizgisi: Kudüs’ kitabının yazarı Prof.Dr. Mefail Hızlı ile ‘Bursa İli Yerli Ağzı’ kitabının yazarı Prof.Dr. Hatice Şahin de katıldı.

 

“Filistinliler yalnız değil”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, semavi üç dinin kutsalı olan Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye yönelik adımların ‘dün olduğu gibi bugün de’ devam ettiğini vurguladı. Bu tabloya itiraz ettiklerini belirten Başkan Aktaş, “İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan kararlara rağmen, hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin ‘onurlu davalarını savunurken’ İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini, içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz” diye konuştu. Son olarak İsrail’in ABD ile imzaladığı ve adına ‘Yüzyılın Anlaşması’ denilen olayın kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Başkan Aktaş, “Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, ‘cumhurbaşkanımızın öncülüğünde’ mazlumların yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. Bizler, her şart ve ortamda Kudüs’ü savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Akademisyenlere teşekkür

Konuşmasında, 2018 yılı Aralık ayında Uludağ Üniversitesi ile birlikte düzenledikleri Kudüs Sempozyumu’na değinen Başkan Aktaş, “Bu etkinlik, Kudüs hassasiyetimizin önemli sonuçlarından biriydi. Kudüs’e verdiğimiz önemin diğer göstergesi de bugün tanıtımını yaptığımız ‘İnsanlığın Kırmızı Cizgisi: Kudüs’ isimli kitaptır. Prof. Dr. Mefail Hızlı, Prof. Dr. Ahmet Güç ve Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Sayar editörlüğünde hazırlanan kitabımız, ülkemizin farklı üniversitelerinde görev yapan ve konunun uzmanı akademisyenlerimizi bir araya getirdi. Kitap, Kudüs konusunu değişik boyutlarıyla ele alıyor. Katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Aktaş, ‘Bursa İli Yerli Ağzı’ isimli kitabın ise Bursa’da konuşulan dil alt yapılarını konu aldığını belirterek, Prof.Dr. Hatice Şahin, Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Baştürk, Dr. Mustafa Uluocak ve Doç.Dr. Süleyman Eroğlu editörlüğünde hazırlanan çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

 

Toplantıda, ‘İnsanlığın Kırmızı Çizgisi: Kudüs’ kitabının yazarı Prof.Dr. Mefail Hızlı ile ‘İnsanlığın Kırmızı Çizgisi: Kudüs’ kitabının yazarı Prof.Dr. Hatice Şahin de kısa birer konuşma yaptı. Prof.Dr. Mefail Hızlı, eserin Kudüs davasını dünü ve bugünüyle net bir şekilde ifade etmek için yazıldığını belirtirken; Prof.Dr. Hatice Şahin ise çalışmanın Bursa’da kullanılan ağızları baz aldığını, akademik çalışmalarda kaynak olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00