www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA´NIN HAFIZASI TAZELENİYOR

BURSA´NIN HAFIZASI TAZELENİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı, Muhammed Emin Paşa, O´nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi ile Türk Dünyası´nın Kültürel Mirası ve Müzeler Bildiriler adlı 4 yeni eser daha Bursa belgeliğine kazandırıldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar 300´e yakın yayın yelpazesinde, Bursa ile ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilecek bir şehir belleği oluşturduklarını söyledi.

Bursa´nın tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere, Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar restorasyon çalışmalarıyla tarihi ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, yayınladığı eserlerle de kentin hafızasını tazelemeye devam ediyor. Somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında Bursa belgeliğine yeni kazandırılan Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı, Muhammed Emin Paşa, O´nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi ile Türk Dünyası´nın Kültürel Mirası ve Müzeler Bildiriler adlı 4 eser, İbrahim Paşa Kültür Merkezi´nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, kitapların yazarları ile çok sayıda kitapsever katıldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19