BURSA SEÇİME HAZIR

BURSA SEÇİME HAZIR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 17 ilçe Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanlarını son kez seçim güvenliği toplantısı yapmak üzere topladı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 7 Haziran Genel Seçimler öncesi Çarşamba Valilik Binası'nda 17 ilçe Kaymakamı, Emniyet Müdürleri ve Jandarma Komutanları ile bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Karaloğlu, bütün hedeflerinin vatandaşların hiçbir baskı altına kalmadan özgür iradeleri ile siyasi tercihlerini sandığa yansıtabilecekleri ortamını sağlamak olduğunu belirterek, "Biz olayın güvenlik tarafındayız. 7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin hem ilimize ve hem de ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."dedi. 

HERŞEY HUZUR VE SÜKÛN İÇİN

MİT Başkanı ve İl Emniyet Müdürü'nün de hazır olduğu toplantı öncesi basına bilgi veren Vali Karaloğlu, Bursa'da seçim güvenliği toplantısı yapmıştık. Daha sonra seçime katılan siyasi partilerimizin il başkanları ile toplantı yaptık. Bu toplantıda seçim güvenliği ile ilgili konuları görüştük. Partilerimizin arasında centilmenlik anlaşması da denebilecek 19 maddelik çeşitli konuları içeren anlaşmamız oldu. Bugün de ilçe Kaymakamlarımız, ilçe Emniyet Müdürlerimiz, ilçe Jandarma Komutanlarımız, ilden Vali Yardımcısı arkadaşlarımız ve Emniyet Müdürümüzün katılımı ile son bir seçim güvenliği toplantısı ile 7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçiminin Bursa'da huzur ve sükûn içerisinde geçmesini sağlayacak tedbirleri son kez konuşmuş olacağız” dedi.

ALDIĞIMIZ VE ALACAĞIMIZ TEDBİRLER VAR

Daha önceki seçimlere de bakıldığında Bursa'da ciddi bir olayın olmadığını belirten Karaloğlu, Genelde bir olgunluk içerisinde siyasi partilerimizin birbirlerine karşı saygılı bir şekilde seçim kampanyası yürüttüğü illerden birisi olmuştur. Ama biz her şeye rağmen tedbirlerimizi almak durumundayız. Seçimler demokratik hayatımızın vazgeçilmezi ve biz seçimlerin bir şölen havası içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Bunun için de her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Seçimden önce alacağımız tedbirler var, seçim günü ve oy kullanma tamamlandıktan sonra alacağımız tedbirler var. Seçimler tamamlanıp pusulaların sayımı tamamlandıktan sonra il ve ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi ile ilgili tedbirlerimiz olacak. Bütün hedefimiz vatandaşımızın hiçbir baskı altına alınmadan özgür iradesi ile siyasi tercihini sandığa yansıtabilmesinin ortamını sağlamak. Diğer taraftan da siyasi partilerimize de kendi siyasi görüşlerini yine özgür bir ortamda vatandaşa aktarabilmesinin ortamını sağlamak. Bizim görevimiz bu. Biz olayın güvenlik tarafındayız. 7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin hem ilimize ve hem de ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00