www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

BURSA YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hacıvat-Çınarönü Tesisleri ve çevre düzenleme çalışmaları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa'yı sporda da marka bir kent haline getirmek amacıyla hafta sonu yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olan Atıcılar Spor Tesisleri ve atletizm antrenman pistini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de içinde futbol sahaları, basketbol sahası, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve yeşil alanların bulunduğu Hacıvat – Çınarönü Spor Tesisleri ve rekreasyon alanını bölge halkının kullanımına açtı. Yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen ve Hacıvat Deresi'nin her iki yakasını da kapsayan tesislerin açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Milletvekili Önder Matlı ile çok sayıda davetli katıldı.

 HİZMET BİZİM İŞİMİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın her köşesinin hizmetle buluşması, tüm bölgelerde yaşam kalitesinin artması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Dere ıslahı ile birlikte yaklaşık 14 milyon TL'ye mal olan Hacıvat – Çınarönü Spor tesisleri ve rekreasyon alanının Yıldırım ilçesinin yeni cazibe merkezlerinden biri olacağını dile getiren Başkan Altepe, Hizmet bizim işimiz. Biz halkımızın taleplerini yerine getirmek, sorunlarını çözüme kavuşturmak için gece gündüz çalışırken, onlar da engellemeye çalışıyorlar. Bizde engelleri aştıkça hizmetlerimizi bir bir açıyoruz. Bakın stadyum yapıyoruz, engellemeye kalktılar. Belediye Binası, teleferik, Çevre yolu bağlantılarını yapıyoruz, mahkemelerden durdurma kararları çıkarıyorlar. Zaten bu yüzden bu kadrolar iş başına geldi. Tüm engellemelere ve gecikmelere rağmen hizmetlerimizi halkımızla buluşturuyoruz. İnşallah yeni bir döneme giriyoruz. 7 Haziran'da bir seçim var ve halkımız yine en doğru kararı verecek. Bu yeni dönem Bursa için büyük şans. Çünkü Sağlık Bakanımız Bursa'mızın milletvekili. Birlikte uyum içinde çalışacağız. İstikrar ortamı ve yatırımlarımız devam edecek. Yıldırım'ın Bursa'nın yıldızı daha da parlayacak” dedi.

 GENÇLERİMİZİ GELECEĞE SAĞLIKLI HAZIRLAMALIYIZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye genelinde her 1 yaş gurubunda 1 milyon 250 bin çocuk olduğunu belirterek, Bursa'da da her yıl 45 bin çocuğun dünyaya geldiğini ve her 1 yaş grubunda 45 bin çocuk olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin geleceği olan çocukların ruhen, fiziken ve sosyal olarak sağlıklı gelişmeleri için spor alanlarına, parklara ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, Özellikle Büyükşehir Belediyemizi, kentin geleceği adına yaptığı spor tesisleri, yeşil alanlar, bilgi evleri gibi yatırımları nedeniyle kutluyorum. Çocuklarımızı evle okul arasına mahkum etmek doğru değil. Onların sağlıklı gelişmeleri için üçüncü doğru adreslere ihtiyaç var. Birinci doğru adres çocuğun evi, ailesi. İkinci doğru adres eğitim aldığı kreş, okul, kütüphane. Üçüncü doğru adres ise mahallesi, sokağı, spor alanları, parklar ve kültürel etkinlikler olmalı. Çocuklarımızı bu doğru adreslerde ne kadar meşgul edersek, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan koruruz. Eğer biz onlara bu ortamları sağlayamazsak, yanlış ve kötü adreslere yönelebilirler. Bursa'da 0-25 yaş arasında 1 milyon nüfus var. Biz bu grubu geleceğe ne kadar güçlü hazırlarsak, Türkiye'nin geleceği o kadar sağlıklı olacak” diye konuştu.

 Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Bursa'yı gerçek anlamda spor kentine dönüştüren çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise plansız yapılaşma nedeniyle hizmet üretmenin zor olduğu bir bölgeye Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan tesislerin mahalle halkı ve gençler için önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi.

 Çınarönü Mahalle Muhtarı Faruk Şimşek de hem Hacıvat hem de Çınarönü Mahallelerine değer katan tesisler için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

 Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sona penaltı atışı yaptı.

 HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87