BURULAŞ´IN ADALETİ!

BURULAŞ´IN ADALETİ!

BURULAŞ, büyükşehir yasası ile kapanan Cerrah´ta uyguladığı çifte standart politikalarla, yıllardır taşımacılık hizmeti veren kooperatif üyelerini mağdur etti.

Büyükşehir yasası ile kapanan Cerrah Beldesinde yıllardır yolcu taşımacılık hizmeti veren Cerrah Taşıyıcılar Kooperatifi´nin başı BURULAŞ ile dertte.

Yenice, Kurşunlu ve Tahtaköprü Beldelerindeki kooperatiflere farklı tarife uygulayan BURULAŞ, 65 yaş ve üstü vatandaşların taşıma konusunda sorun yaşandığı gerekçesiyle Cerrah mahallesine ring hattı koydu.

ALTINDAN KALKMAMIZ İMKÂNSIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cerrah Taşıyıcılar Kooperatifi 2. Başkanı Sebahattin Elmas, ?Biz yaklaşık 25 senelik bir kooperatifiz. Dolmuşçular olarak çalışıyoruz. 8 tane arabamız, 1 tane otobüsümüz var. Biz burada halka hizmet veriyoruz fakat burada bir sorun var; 65 yaş üstü taşıma? Biz taşımamaya direttik. Neden direttik? Normalde tüm araçlarımıza bu konuda ücret ödenmesi gerekiyor fakat bizim 1 tane aracımıza bu konuda ücret ödeniyor. Bu nedenle biz bunları taşımamak istedik. Sorun buradan çıktı. Biz de bunu taşımadığımızdan dolayı İnegöl Belediyesi buraya araç gönderdi. Burada bir kooperatif var. 20 seneyi geçik süredir hizmet veren bir kooperatif ve 50 senelik bir durak? 8 arkadaş buradan ekmek yiyor, çoluğuna çocuğuna bakıyor. Bizim taşımacılık sistemimizde hiçbir sorun yok, tek sorun 65 yaş ve üzeri konusunda?Onlar için araç başı 750 TL ödenek çıkıyor. Bizim tüm araçlarımıza 750´şer TL ödenek verileceğine tek 1 tane aracımıza 750 TL ödenek veriliyor ve bizden bu hizmet bekleniyor. Belediye bu konuda bize para ödemek zorunda. 10 tane aracımız var, 1´ine ücret ödeniyor. Araç başı 750 TL ödense anlaşmazlık çözülecek. Bu anlaşmazlık çözülemeyince Belediye buraya araba gönderdi. Biz sadece kendi mahallemizin insanlarını taşımıyoruz. Bölgedeki 13 köyün insanını taşıyoruz. Cerrah eski bir belde, merkez bir mahalle. Etrafında 10-12 tane mahalle var. Buradan Çeltikçi´ye geçiyoruz. Çeltikçililer paralı olarak kendi araçlarına biniyorlar, parasızlar bizim araçlarımızı bekliyorlar. Bizim bunun altından kalkmamız mümkün değil. 750 TL´lik ücret bizim 1 günlük taşımamıza eşdeğerdir. Biz bunun altından nasıl kalkalım? Mazotumuzu kendimiz alıyoruz, vergimizi veriyoruz? Türkiye´nin her yerinde bu vardır ama kimse bu konuda böyle mağdur olmuyor? dedi.

HEM PARA ÖDÜYORLAR HEM MÜŞTERİLERİNDEN OLUYORLAR

İsmini vermek istemediği bir komşu belde ile ilgili ifadeler kullanan Elmas, ?Orada 7 tane araç var. O 7 aracın tamamına 750´şer TL para ödeniyor. Onlar bunu karşılıyor ama bizimki karşılamıyor. Destek bekliyoruz. Tahtaköprü´de de otobüs var. Orada ayakta taşıma sistemi yokmuş, uzakmış. Hepsi taşıyor. Onlarda para ödenmiyor. Ufak tefek köylerde para ödenmiyor. Hepsi taşıyor.Ayakta yolcu taşıma yok deniyor, hepsi taşıyor. Bizim BURULAŞ ile sözleşmemiz olmasına rağmen buraya 2. bir hat soktular. Bu anlaşma gereği biz BURULAŞ´a ayda 4 bin 250 TL ödenek ödüyoruz. Madem bu otobüsler girecekse her yere girsin. Neden bir tek Cerrah´a giriyor? Edebey aracı buradan geçiyor, yolcumuzu alıp gidiyor kimse bir şey demiyor. Biz Çeltikçi´nin içerisinden geçiyoruz tüm parasızlar bizim araçlarımızı bekliyorlar. Bu konuda çok mağduruz, yardım bekliyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07