www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUSMEK´İN 11. YIL GURURU

BUSMEK´İN 11. YIL GURURU

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) tarafından hazırlanan ?BUSMEK 11. Genel Sergisi´, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında izlenime açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) kursiyerlerinin el emeği ürünlerini gözler önüne sunan ?11. Genel Sergi´, Atatürk Kongre Kültür Merkezi´nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilen törenle izlenime açıldı. 150 bin kursiyere eğitim vermenin gururunu taşıyan BUSMEK´in sergisinde bu yılki tema ?Geometrik Formlar Modern Esintiler´ olarak belirlendi. Yıl boyunca 40 branşta eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru 2500 eserinin yer aldığı sergiye sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılış törenini ekranların sevilen yüzü İkbal Gürpınar sunarken, programa Mehter Takımı´nın konseri damgasını vurdu.

BUSMEK İLE İSTİHDAMA KATKI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, programda yaptığı konuşmada, BUSMEK´in yaşam boyu eğitim anlayışıyla Bursalıların pek çok alanda sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına çözüm olduğunu söyledi. BUSMEK´in yola çıktığı 2006 yılından bu yana, kentin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verdiğine de işaret eden Ödünç, ?BUSMEK´te kursiyerler bir yandan sanatsal ve mesleki eğitim alırken, diğer taraftan sosyal yaşamda da olumlu kazanımlar sağlıyor. BUSMEK, piyasaya hem yeni girişimciler kazandırıyor, hem iş dünyasının nitelikli işgücü ihtiyacına ve ekonomiye de katkıda bulunuyor? diye konuştu. Ödünç, BUSMEK ile emeğin istihdama dönüştüğünü de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Ödünç ile protokol üyeleri, BUSMEK´te eğitim alarak, kazandıkları bilgi ve deneyimi iş yaşamında da geliştiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. Başkanvekili Ödünç, protokol üyeleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezdi ve eserleri ilgiyle inceledi. Törene ilçelerin belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kursiyerler ve aileleri de katıldı.

SERGİYE ÖZEL SÖYLEŞİLER

Yeni açılan kurs merkezleri ve branşlarla eğitim hayatına canlılık katan BUSMEK, bu yıl 30 farklı mekânda eğitim ve sosyal faaliyetler yürütürken, 165 farklı branşla da eğitime devam etti. Bu yıl Merinos AKKM fuaye alanında düzenlenen sergide, el sanatları teknolojileri, sanat ve tasarım, giyim üretim teknolojileri, yiyecek ve içecek hizmetleri gibi alanlarındaki branşlar yer aldı. Sergi boyunca çini, ebru, resim, tezhip, hüsn-i hat, filografi ve gümüş kazazla ilgili workshopların düzenleneceği ve isteyenlerin bu çalışmalara katılabileceği vurgulanan sergi kapsamında aynı zamanda Merinos AKKM´deki Bursa Kent Konseyi Koza salonunda da uzman isimlerin söyleşileri yer alacak. 26 Mayıs Perşembe günü saat 14.00´da Yrd. Doç. Selman Can ve Muhammet Mağ´ın ?Türk-İslam Sanatlarının Mahiyeti´, 27 Mayıs Cuma günü saat 14.00´da Prof. Dr. Ayşe Üstün´ün ?Klasik Sanatlarda Desen ve Motifler´, 30 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00´da Mahmut Şahin´in ?Aşk ile bir dahi: Hüsn-i Hat´, 31 Mayıs Salı günü saat 14.00´da Fuat Başar´ın ?Her İnsan Bir Ebrudur´ ve 1 Haziran Çarşamba günü de saat 14.00´da Arya Kamali´nin ?Zamanın İzinde Minyatür´ adlı söyleşileri gerçekleştirilecek. Sergi, 2 Haziran Perşembe gününe kadar Bursalı sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19