www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUSMEK´TE SERGİ HEYECANI

BUSMEK´TE SERGİ HEYECANI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), 11. Genel Sergisi için gün sayarken, birbirinden özel etkinliklerine de devam ediyor.

BUSMEK´in ?11. Genel Sergisi´, 25 Mayıs Çarşamba günü, Atatürk Kongre Kültür Merkezi´nde (Merinos AKKM) izlenime açılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) tarafından hazırlanan 11. genel sergisi, 25 Mayıs Çarşamba günü Atatürk Kongre Kültür Merkezi´nde (Merinos AKKM) açılıyor. 150 bin kursiyere eğitim vermenin gururuyla sergi hazırlığı yapan BUSMEK´in bu yılki teması ?Geometrik Formlar Modern Esintiler´ olarak belirlendi. Kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserler arasından özenle seçilerek hazırlanan sergi, 2 Haziran Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Yeni açılan kurs merkezleri ve branşlarla eğitim hayatına canlılık katan BUSMEK, bu yıl 30 farklı mekânda eğitim ve sosyal faaliyetler yürütürken, 165 farklı branşla da eğitime devam ediyor. Kurs merkezlerinde hünerli eller tarafından üretilen birbirinden güzel eserler, Bursalılarla buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl Merinos AKKM fuaye alanında düzenlenecek olan sergide, el sanatları teknolojileri, sanat ve tasarım, giyim üretim teknolojileri, yiyecek ve içecek hizmetleri gibi alanlarındaki branşlar yer alırken, her yaş grubunun ilgisini çekecek sürpriz çalışmalar da ziyaretçilerle buluşacak. Sergi boyunca çini, ebru, resim, tezhip, hüsn-i hat, filografi ve gümüş kazazla ilgili workshoplar da düzenlenecek ve isteyen herkes bu çalışmalara katılabilecek.

 

SERGİ BOYUNCA ÖZEL SÖYLEŞİLER

Sergi kapsamında aynı zamanda Merinos AKKM´deki Bursa Kent Konseyi Koza salonunda da uzman isimlerin söyleşileri de yer alacak. 26 Mayıs Perşembe günü saat 14.00´da Yrd. Doç. Selman Can ve Muhammet Mağ´ın ?Türk-İslam Sanatlarının Mahiyeti´, 27 Mayıs Cuma günü saat 14.00´da Prof. Dr. Ayşe Üstün´ün ?Klasik Sanatlarda Desen ve Motifler´, 30 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00´da Mahmut Şahin´in ?Aşk ile bir dahi: Hüsn-i Hat´, 31 Mayıs Salı günü saat 14.00´da Fuat Başar´ın ?Her İnsan Bir Ebrudur´ ve 1 Haziran Çarşamba günü de saat 14.00´da Arya Kamali´nin ?Zamanın İzinde Minyatür´ adlı söyleşileri gerçekleştirilecek.

 

BUSMEK´in 25 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00´da Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında yapılacak olan sergisinin açılış töreninin sunuculuğunu ise ünlü sunucu İkbal Gürpınar üstleniyor. Programda, halk oyunları ve mehter takımı konseri ile kursiyerlere sertifika töreni de yapılacak.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02