www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bütçe ve performans onaylandı

Bütçe ve performans onaylandı

2019 yılı tahmini bütçesi geçen yıla göre yüzde 3 düşüşle 180 Milyon lira olarak, oy çokluğuyla kabul edildi. 6 stratejik alanda 68 performans hedefi ile 174 projenin hayata geçirilmesinin hedeflendiği performans programı da açıklandı.

İnegöl Belediye Meclisi, 2019 yılı tahmini bütçe ve performans programını görüşmek üzere olağan üstü toplandı.

Muhalefet hayır dedi

Mecliste bulunan MHP´li ve İYİ Partili meclis üyeleri adına konuşan İYİ Partili İsmail Karaman, ?2014 yılında vermiş olduğunuz sözlerden olmayanları hatırlatmak istiyorum. Raylı sistemi vardı, ama bu performans programında da göremiyoruz. Kapalı pazaryerleri, İnegolspor tesislerinde yapılması hedeflenen projeleri göremiyoruz. Kentsel dönüşümde belediyemiz çok başarısız. Heli taksi projesi de yok. Eski kültür sarayının olduğu yere yapılması hedeflenen katlı otopark projesini de göremiyoruz. Saray projesi vardı, o sarayında atıl vaziyette bir süre bekleyeceğini duyduk. Gruplarımız olarak hem performans hem de bütçeye olumsuz oy kullanacağız? dedi.

?Saray sözünüze katılmıyorum?

Başkan Alper Taban da, ?olumlu olumsuz eleştiri var ise baş üstüne. 210 projeyi hayata geçirdik bu zamana kadar. Şehrimizin faydasına olabilecek bir konu çıkarsa da yapmak isteriz. Takdir edersiniz ki, seçimlerde tüm partiler beyanlarını açıklarlar. Biz de İnegöl için gereken projeler olduğu için beyanlarımıza yansıdı. Günün koşulları nedeniyle uzun vadeli projeler de olabilir. Belediye hizmet binası projesini bitirmek bize düştü. Mevcut kaynaklarımızı kullanarak minimum borçlanmayla projeyi bitirmek istedik. İnşaat durdu. Biz kendi adımıza düşeni yaptık. Sözleşmenin kuralları var ve biz ona göre hareket ediyoruz. İnşaatın durması demek hayatın sonu değil. Paldır küldür bitecek bir şeyde yok. Bu süreci çok ciddi şekilde takip ediyoruz. Sonuç neticelendiğinde bilgilendireceğiz. 13 Ekim´de sona erdi. İnşaatı başladığı gibi bitireceğiz. Sıkı bir şekilde bu süreci takip edeceğiz. Saray sözünüze katılmıyorum. Vatandaşımız o binadan hizmet alacak. Vatandaşımız açısından güzel bir hizmet binasını hayata geçirmek istiyoruz. Güzel bir hizmet binası olacak.? Dedi.

174 faaliyet ve proje bulunuyor

Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Berat Ertopuz, ? ?2019 Yılı Mali Performans programında 6 stratejik alanda 68 performans hedefi ile 174 Faaliyet/Proje yer almaktadır. 2019Yılında vatandaşlarımızın hizmetine ve kullanımına sunmaya hedeflediğimiz faaliyet/projelerin bir kaçı şunlardır. Yeni Belediye Binası ve Kent Meydanı inşaatının devamı, Coğrafi bilgi sistemi tabanlı süreç bazlı kent yönetim bilgi sistemi yazılımın devamı, Akhisar Mahalle konağı projesinin yapımı, İlçemizin muhtelif yerlerine 2 adet mahalle konaklarının yapılması, İnegöl Belediyesi Ortaokulu projesin yapımı, Hamamlı moloz döküm sahasında bulunan dere yatağının tanzimi, Sosyal organizasyon projeleri hazırlamak ve uygulamak (süt günü, okul eğitimleri hayvanları koruma günü vb.), Sosyal Belediyecilik alanında Kültür Sanat Faaliyetleri, Kültür gezileri düzenlemek, Kırsal Mahallelerimizde bulunan çiftçilerimize destekler (Ürün Toplama Merkezleri,  Çiftçi Eğitim Seminerleri, Salça, Ceviz Soyma ve Silkme Makineleri, Arıkovanı, vb.), Merkez ve Kırsal mahallelerimize çocuk oyun alanları, semt sahaları, mahalle otoparkları, peyzaj gösteri alanları ve yeşil alan bakımları rutin olarak bu yılda devam edecektir. Çiftçilerimizle Ortaklaşa Şirket Kurulum Çalışması yapmak bu Şirket çatısı altında çiftçilerimizin ürünlerinin işlenmesi ve depolanması için soğuk hava deposu ve kasa imalathaneleri yapmak. Performans programı; İnegöl´ümüzde yaşayan her bir vatandaşımızı önemseyerek ve tüm hemşehrilerimizi kapsayacak şekilde hazırlanmıştır. Çevre ve Ekoloji, Ekonomik Gelişim ve Refah, Kaynak Üretme ve Hizmet Yönetimi, Kırsal Kalkınma ve Sosyal Hayat ile Sosyal Belediyecilik gibi konu başlıkları altında sunulan projeler kadını ve erkeğinden çocuk, genç ve yaşlısına varıncaya kadar İnegöl´e değer katan her bir bireye hitap edecek şekilde ele alınmıştır. Bizler gönülden bağlı olduğumuz İnegöl´ün, farklı kültürleri içinde barındıran zengin demografik yapısıyla, Mobilya, Turizm ve Tarım başta olmak üzere ekonomide rol model şehir hüviyetine sahip yapısıyla,her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirirken, İnegöl´ün bölgesinde parlayan bir yıldız olarak modern ve örnek bir kent olgusuna ulaşması adına hizmet üretmeye devam ediyoruz. İlçe halkımızın yaşadıkları şehri sevmeleri, şehri benimsemeleri ve bir aidiyet duygusu oluşturması adına, hizmetlerimizi belli bir plan ve program dahilinde uygulayarak ?Önce İnsan´, ?Önce İnegöl´ vurgusunu öne çıkararak bu güzel kentin her bir noktasına farkındalık ortaya koyan hizmet dokunuşları yapıyoruz. Yerel yönetimin gücünü en iyi şekilde kullandığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizlerin tek amacı ve gayesi var o da halkımızın hizmetkârı olmak.Halkımızdan aldığımız güçle, daha güzel ve daha yaşanabilir bir İnegöl için dur durak bilmeden üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Her şey İnegöl için.?.

180 milyonluk bütçe

2019 tahmini bütçesi maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Meclis üyesi Berat Ertopuz, giderlerin 180 Milyon lira olduğunu belirterek, gelirin ise 180 Milyon lira olduğunun ön görüldüğünü ifade etti.

Bütçede 50 Milyon lira ile en büyük pay Fen İşleri Müdürlüğüne ayrılırken, en küçük pay ise 277 Bin lirayla Strateji Geliştirme Müdürlüğüne ayrıldı.

Performans ve 2019 tahmini bütçesi oylanarak, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Geçen yıl 185 milyon lira olan belediye bütçesi bu yıl 180 milyon lira olarak ön görüldü.

Ücretler 0-20 arası arttı

Belediye harçları, evrak satış, harç, kamu malına zarar verme, ağaç budama, kepçe ücretleri, salon kiraları, vasıta ücretleri, imar durum ücretleri, yol bakım gibi hizmetlerin ücretlerinde yüzde 0 ile 20 arasında artış olduğu. Madde oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87