www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bütçe zayıfladı

Bütçe zayıfladı

İnegöl Belediyesi´nin 2018 yılında 185 milyon TL olan bütçesinin yaklaşık yüzde 3 azaltılarak 180 milyon TL´ye düşürülmesi meclis tarafından komisyona havale edildi.

İnegöl Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı, 11 gündem ve 2 takrir maddesinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.

Eylül ayı İnegöl Belediyesi faaliyetlerinin sinevizyon şeklindeki gösteriminin ardından başlayan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Yeni bir aya başladık. Artık kış moduna giriyoruz. Ekim ayı da hayırlı ve huzurlu geçireceğimiz bir ay olsun. Geçtiğimiz ay özellikle Muharrem ayının da girmesiyle aşure kazanlarımız kaynadı. Tüm ilçe halkımız bundan istifade etti. Tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını tekrar kutluyorum. Okullarımız açıldı, eğitim başladı. Allah´a hamdolsun orada da sistem yolunda gidiyor. Okullarımızdan gelen eksikleri dikkate alıyoruz. Dün Dünya Çocuklar Günü´ydü. Çocuklarımızla bir araya geldik. Bu Cuma sabahı Kasım Efendi Camii´nden başlayarak bereket sofrası etkinliğimizi devam ettireceğiz. Ekim ayı ilk Cuma´sında düzenlenecek olan bereket sofrasına ve sabah namazı buluşmasına tüm meclisimizi davet ediyorum? dedi.

Başkan Taban´ın konuşmasının ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonundan Gelen 7 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi ayrı ayrı görüşülerek meclisin oy birliği ile kabul edildi.

İnşaatı devam eden Mesudiye Altgeçidi bölgesinde trafik yoğunluğunun azaltılması, bölgede tali yollar oluşturulması ve ulaşımın daha kolay hale getirilmesi amacıyla kamulaştırılma yapılması için plan değişikliğine gidilmesi yönündeki madde meclise sunuldu. Bahse konu madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

BÜTÇE DÜŞÜRÜLDÜ

Meclisin 11. Maddesinde bulunan 2019 yılı bütçe tasarısı maddesi meclise sunuldu. Geçtiğimiz yıl %16 artırılarak 185 milyon TL olarak belirlenen bütçenin bu yıl yaklaşık %3 azaltılarak 180 milyon TL´ye düşürülmesi meclisin oy birliği ile komisyona havale edildi.

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan olağanüstü meclis toplantısında 3 maddenin gündeme getirilerek görüşüleceği belirtildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00