BÜTÜN ADAYLARA EŞİT MESAFEDEYİZ

BÜTÜN ADAYLARA EŞİT MESAFEDEYİZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Başkan Recep Altepe`yi arayıp adaylığı konusunda tebrik ettiği yönündeki haberleri eleştiren Arınç, "Beni başka bir bakanla karıştırıy

Bursa`da düzenlenen Türkiye KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri`nin verildiği törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`yi arayıp adaylığı konusunda tebrik ettiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Arınç, açtı ağzını yumdu gözünü. Arınç, Altepe`yi arayıp, adaylığının kesinleştiğini söylemediğini belirterek, "Arayıp hayırlı olsun demedim. Bu terbiyesizliktir. Beni bir bakanla karıştırıyorlar. Biz bütün adaylara eşit mesafedeyiz" diye konuştu.

"GENEL MERKEZ KARAR VERECEK"

Bu seçimlerde büyükşehirden başlayarak, ilçe ve merkez belediyelerde çok değerli adayların olduğunu ifade eden Arınç, "Ben bunların hepsine eşit mesafede olmalıyım. Genel merkez bir komisyon kurdu. Bu komisyonda kamuoyu anketleri, temayül yoklamaları, milletvekillerimizin düşünceleri, bazı kanaat önderlerinin düşünceleri var. Şimdi büyükşehir olarak sorarsanız, büyükşehirde Sayın Altepe, esasen, çok daha önceden, başarılı bir belediye başkanı olduğunu, tekrar göreve devam etmek istediğini ifade etti. Bu onun hakkıdır. Ancak ben kendisine niçin bu kadar erken yaptığını sorup serzenişte bulunmuştum. O da, bunun bir gereklilik olduğunu söyledi. Ayıp değil, günah hiç değil. `Ben başkanım. Yaptığım işler ortada. Tekrar bana görev verilirse yapacağım` diyor. İkinci adayımız il başkanımızdı. Bunun dışında başka adaylar başka yerlerden gelebilir. Hiç ummadığınız biri de olabilir. Bir siyasi parti en çok oyu kiminle alabileceğini araştırır ve onun üzerinde karar verir" dedi.

SENARYO ÜSTÜNE SENARYO

Basında adaylara yönelik çıkan haberleri eleştiren Arınç, adayın henüz kesinleşmediğini vurgulayarak, "Her gün senaryo üstüne senaryo uyduruyorlar. Her gün isim üstüne isim atıyorlar ortaya. Biz bunlara inanacak olsak dünyamız kararır. Bunları okuyor, buruşturup bir kenara atıyoruz. Bir bakanla beni karıştırıyor olabilir bunu yazanlar. Bu adamlar Bursa medyasına yakışmıyor. Çağdaşlık bunlarla ölçülmüyor. Çok şükür biz böyle çağdaş değiliz. Böyle çağdaş olmaktansa dağda kertentele olmak iyidir. Düzgün olsunlar, dürüst olsunlar. Adamın bir tanesini AK Parti`den aday yapıyorlar. Tutmadı CHP`den yapıyorlar. Bursa`ya yakışmaz bu. Biz güçlü rakiplerle yarışmak istiyoruz. Kolay başarının peşinde değiliz" ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07