www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Büyük sürpriz

Büyük sürpriz

24 Haziran´da yapılacak genel seçimlerde aday adayı olan milletvekillerinin isimleri netleşti. İnegöllü seçmenlerin oy kullanacağı Bursa 2. Bölge listelerinde sürpriz isimler bulunuyor.

24 Haziran seçimlerine katılma hakkı bulunan siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK´ya teslim etti.

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi´nin milletvekili aday listelerinde sürprizler yaşandı. 

AK PARTİ´DE SÜRPRİZ

Birçok ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti, 2. Bölge´de sürpriz bir isme yer verdi. Geçmişte AK Parti ilçe yöneticiliği görevinde bulunan Av. Vildan Yılmaz Gürel, partisinin 3. Sıra adayı oldu. İnegöl kontenjanından Burcu Yaran 9. Sırada İsmail Özkan ise 10. Sırada yer aldı. Bülent Temelli ve Adem Demirel gibi iki eski ilçe başkanının aday gösterilmemesi ise büyük bir sürpriz olarak yorumlandı.

ERKAN DÖNMEZ SINIRDA

Muharrem İnce ile başkanlık yarışına giren CHP, İnegöllü Erkan Dönmez´e 2. Bölgede yer verdi. İki dönem Kurşunlu Belediye başkanlığı yapan Erkan Dönmez, CHP´nin 4. Sıra adayı oldu. CHP İlçe teşkilatı, Erkan Dönmez´in 4. sıradan aday gösterilmesinin şokunu yaşıyor.

MHP´DE İKİ İSİM

Seçimlerde başkan adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan´ı destekleme kararı alan MHP, 2. Bölgede iki isme yer verdi. MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir 2. Bölge 5. Sıra adayı, eski ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kaplan ise 9. Sıra adayı olarak listede yer aldı. MHP Eski ilçe Başkanı Fahri İnkaya´nın aday gösterilmemesi ve aday gösterilen isimlerin seçilemeyecek sırada yer alması MHP teşkilatlarında üzüntü ile karşılandı.

SAADET PARTİSİ´NDE BAYRAM VAR

Seçimlere Temel Karamollaoğlu başkanlığında iddialı bir şekilde hazırlanan Saadet Partisi´nde ise Fikret Bayram sürprizi yaşanıyor. Mobilya ve medya  sektöründe faaliyet gösteren Fikret Bayram,  partisinin çeşitli kademelerinde görev yapmış bir isim. Fikret Bayram´ın 2. Sırada yer alması, parti teşkilatlarında ve İnegöl halkında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

İYİ PARTİ´DE TOKTAŞ VE ORHAN

Seçimlere Meral Akşener Başkanlığında hazırlanan İYİ Parti, Bursa 2. Bölge´de İnegöl halkının yakından tanıdığı iki isme yer verdi. Bu isimlerden biri, geçmişte MHP İnegöl İlçe Başkanlığı ve Bursa İl başkanlığı da yapan Hasan Toktaş, Ayrışma sürecinde İYİ Parti´ye geçen Toktaş, sıralamada 2. sırada yer buldu. Sıralamada 6. Sırada yer alan Betül Bayraktar Orhan ise MHP Eski Bursa Milletvekili Burhan Orhan´ın eşi.

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71