BÜYÜK DEĞİŞİM!

BÜYÜK DEĞİŞİM!

Yerel seçimler öncesi muhalefetin il olma çalışmalarını, "Bayburt il oldu da ne oldu" diye eleştiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, il olma, ya da özel statülü ilçe olma konusundaki girişimleri anlamlı bulduğunu söyledi.

GÜNDEM İÇ GÜVENLİK PAKETİ VAR

 İnegöl`ün il olma konusunda başlatılan çalışmaları değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Seçim dönemlerinde bunları konuşmak, tartışmak çok sağlıklı değil. 7 Nisan tarihinde aday listeleri açıklandıktan sonra sadece seçim konuşulacak. 7 Haziran’a kadar bu böyle sürecek. Öyle bir dönem içinde il olma ve benzeri konuların yürümesi mümkün değil. İç Güvenlik Paketi konuşuluyor. Gündemde o konu var” dedi.

 "ANLAMLI BULUYORUM"

Sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen çalışmayı anlamlı bulduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “İnegöl’ün durumunu, içinde bulunduğu pozisyonu sağlık,  eğitimi, altyapı, üstyapı, belediye ile bulunduğu noktayı rantabl değerlendirme adına hazırlanacak ve sunulacak olan profesyonel bir dosyanın, İnegöl’e ciddi kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum. Hep konuşuyoruz; Bilecik de Yalova da İnegöl’ün nüfusu olarak çok gerilerde olmalarına rağmen nedeyse bizim 3-4 katı fazla polisi var. Neden? Adımız ilçe olduğu için. Hükümetimizin gündeminde 13 yıldan bu yana il olmuş bir ilçe yok. Gündemde de yok. Dolayısıyla olası bir çalışma ile ilgili arkadaşlarımız beni istişare toplantısına çağırdılar. Bu toplantı basına kapalıydı. Ben orada düşüncelerimi ifade ettim. Arkadaşlar siyasetten uzak tutarak böyle bir çalışma yapmak istiyorlar. Sadece sivil toplum kuruluşları ile çok kurumsal bir şekilde üniversiteden istifade ederek, şehir planlayıcılarından, İçişleri Bakanlığı’nda bürokratlık yapmış isimlerden istifade ederek, danışmanlık alarak kurumsal toplantılarla böyle bir dosya hazırlanacak. İnegöl’e çok şey kazandırılacak” şeklinde konuştu.

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07