Büyük hayal kırıklığı!

Büyük hayal kırıklığı!

3 yıl önce işbaşına getirilen ve 3 Mart 2019’da halkın büyük teveccühü ile seçilen Belediye Başkan Alper Taban, yaptıkları ve yapamadıklarıyla hayal kırıklığı yaşatıyor. Taban’ın halk desteği ise her geçen gün eriyor.  

Sanayi üretimi, ekonomisi,  eğitim ve sağlık yatırımları ile Türkiye’de örnek gösterilen İnegöl, işbaşına gelen yerel yöneticilerin plansızlığı ve vizyonsuzluğu nedeniyle adeta taşraya döndü. 

Büyükşehir yasası ile Bursa Merkeze bağlanan İnegöl’de sorunlar kangrene dönüşürken, ilçe belediyesinin birçok alanda yetersiz kaldığı görülüyor. Yerel yöneticilerin vizyonsuzluğu, yanlış kararlar, plansızlıklar ve kurumlar arasındaki iletişimsizlik şehrin sorunlarına yeni sorunlar eklerken, vatandaşların da mağduriyetine neden oluyor.

Caddeler yamalı bohça, sokaklar köstebek yuvası

İnegöl Belediyesi bütçesinden her yıl milyonlarca lira harcamasına rağmen İlçenin cadde ve sokakları köstebek yuvasına dönmüş durumda. Caddelerin yamalı bohçaya sokakları köstebek yuvasına dönen İnegöl’de araç sürücüleri dur kalk yaparak ilerlerken, kırık dökük kaldırımlar nedeniyle de yayalar sık sık düşme tehlikesi yaşıyor. Araç sahipleri bozuk yollar nedeniyle arızalanan araçları için sık sık sanayinin yolunu tutuyor.

Uzun yıllardır açılmayan alternatif caddeler nedeniyle trafik sorununun her geçen gün arttığı İnegöl’de, çarşı merkezindeki yaşanan yoğunluk beraberinde park sorununa yol açıyor. Araçlarına park yeri bulamayan sürücüler ise hatalı parklanmalar yaparak hem trafik akışına engel oluyor, hem de sık sık trafik cezasına maruz kalıyor.

Sosyal belediyecik in, yatırımlar out!

İnegöl’ün sorunlarını çözmekten uzak İnegöl Belediyesi,  sosyal belediyecilik yaparak göz boyamaya çalışıyor. Tiyatro, seminer ve çeşitli yarışma ve aktivitelerle vatandaşları kültür sanat hizmetlerine dahil etme gayretinde olan İnegöl Belediyesi’nin, son 4 yılda kayda değer hiç bir yatırımı yok. Geçmişten günümüze vatandaşın şikayetlerine yol açan sorunlar çığ gibi büyürken, hava kirliliği, çöp toplamada ve ulaşımdaki yetersizlikler, bitmek bilmeyen projelerin yol açtığı görüntü kirliliği, köstebek yuvasına dönen cadde ve sokaklardaki kirlilik ve 1980’li yılları anımsatan pazaryerlerinin perişan hali İnegöl’e taşra görüntüsü veriyor.

Göçü hesap edemediler, ev kiraları uçtu

Güçlü sanayisi ile ekonomik anlamda birçok ilden güçlü olan İnegöl, iş ve aş arayanların en çok tercih ettiği ilçelerden biri olduğu halde, yaşanan göçü ve beraberindeki nüfus artışını hesap edemeyen yerel yöneticiler nedeniyle, kira artışlarında İstanbul’la yarışır hale geldi.

Adeta sahipsiz bir şehre dönüşen İnegöl’de, halkın büyük çoğunluğunun oyunu alarak göreve gelen Belediye Başkanı Alper Taban ise, yaptıkları ve yapamadıklarıyla hayal kırıklığı yaşatıyor. Halk desteğini her geçen gün kaybeden Başkan Taban, seçimlerde yüzde 64 civarındaki oyunu hızla eritirken, anketlerde oy oranını yüzde 50’in altına düşürdüğü iddia ediliyor.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00