www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

BÜYÜKŞEHİR İÇ GÜVEYSİ Mİ?

BÜYÜKŞEHİR İÇ GÜVEYSİ Mİ?

İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne tahsis etmesi gereken kültür sarayı alanına yetkilerini aşarak 35 bin TL´ye otopark yaptı. Büyükşehir Belediyesi ise henüz tahsisi yapılmayan otoparktan araç başına 5 lira ücret toplamaya başladı.

Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında gündeme dair konuşan MHP´li meclis üyesi İsmail Karaman´ın ?Otoparklar Büyükşehir´e dâhil, ama bu alanın Büyükşehre devri ve tahsisi yapılmadığı gibi, 2 gündür Büyükşehir´in parkomatla alakalı ücret tabelalarını görmeye başladık. Sayın Belediye Başkanımızın da basın açıklamasında takriben 35 bin liralık masraf yapıldığı ve İnegöl Belediyesi tarafından karşılandığını ifade ettiler. Madem ki buradaki masrafı biz yapıyoruz ki, buradaki proje de 1,5 yıl sonra başlayacak, bu zaman zarfında MHP Grubu olarak önerimiz; bu zaman içerisindeki parklanma ücretinin alınmaması yönündedir? demişti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın izina alıp ayrıldığı meclis toplantısında konuya değinen Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, ?Kültür Sarayı´nın yıkımı ve plan değişiklikleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önce Büyükşehir´e sunulacak. Orada otopark ve meydan düşünüyoruz. Bu değişikliklerle ilgili çalışmalarımız var. Yakın zamanda konuyu görüşeceğiz. BURBAK´la olan çalışmamız devam ediyor. Buradaki otopark çalışmaları da büyükşehri geciktireceği için böyle bir alanı atıl olarak tutmayarak 35 bin TL masrafımız oluyorsa da, mevcut cadde ve sokaklardaki araçları buraya taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmayı yapmak zorunda kaldık.?demişti.

MHP´li İsmail Karaman´ın, ?proje yapılana kadar otopark ücretsiz olsun? teklifinin kabul edileceğini düşünen İnegöllüler, araçlardan park ücreti alınmaya başlanınca şoke oldular.

İlçe halkı yaşananlara, ?Biz Bursa Büyükşehir Belediyesi´ni içgüveysi mi aldık? ?sözleriyle tepki verirken, bütünşehir yasasını hiçe sayarak otopark yapan İnegöl Belediyesi ve henüz tahsisi yapılmayan otoparktan ücret alan Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin konuya dair açıklama yapması bekleniyor.

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29