www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI´NA HAZIR

BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI´NA HAZIR

Büyükşehir Belediyesi, Bursa´da, Ramazan Bayramı´nın huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşanması için hazırlıklarını tamamladı.

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı´nı tebrik ederek, kentte, bayramın en güzel şekilde yaşanacağına inandığını belirtti.

 Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm kentte Ramazan Bayramı´nın huzurlu bir atmosferde yaşanması adına yapılan çalışmalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde Raylı Sistem ve Otobüs İşletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için önlemini aldı. Buna göre; BursaRay seferleri ve otobüs seferleri aynı şekilde devam edecek.

 Arife günü ve Ramazan Bayramı süresince (1-2-3 günü dahil) 10.15 ile 18.30 saatleri arasında 2 otobüs, karşılıklı olarak, Kent Meydanı ile Hamitler Mezarlığı arasında vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Hamitler´e ulaşımı sağlayan bu otobüsler, Kent Meydanı, Ulubatlı Hasan Bulvarı, İzmir Yolu, Yeni Mudanya Yolu, Filament Kavşağı, Kavaklı ve Albayrak caddeleri istikametini kullanıyor.

 BUDO´nun da normal seferlerine devam edeceği Ramazan Bayramı´nda, vatandaşlar ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini 444 99 16 numarasıyla ulaşım hattına bildirebilecekler.

 EKİPLER NÖBETTE

Büyükşehir Belediyesi´nin kentte vatandaşların daha iyi ve huzurlu bir ortamda Ramazan Bayramı´nı geçirebilmeleri adına yapılan çalışmalar kapsamında; Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı nöbetçi ekip bulunduracak. Denetimlerini sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı´na 716 33 00 ve ALO Belediye 153 no´lu telefonlara başvurulduğu takdirde vatandaşlara yardımcı olunacak. Bayram öncesi ve süresince (04 - 07 Temmuz tarihlerinde), vatandaşlardan şahsen veya 716 33 00 ? 261 52 40 ? 444 16 00 ve Alo Belediye 153 No´lu telefonlara gelen öneri ve şikayetleri anında değerlendirmek üzere yaya ve motorize ekipler oluşturuldu.

 Ayrıca şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuşlar ile seyahat eden yolcuların her türlü mağduriyet ve şikayetlerinin giderilmesi amacıyla Trafik Denetleme Zabıta Amirliği´nde, şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların şikayetlerinin değerlendirilmesi için de Şehirlerarası Otobüs Terminali´nde bulunan Terminal Zabıta Amirliği´nde nöbetçi personel görevlendirildi.

 İTFAİYE, 480 PERSONELLE GÖREV BAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bayramda da her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı 46 ayrı grupta 480 personel ve 102 araçla görevini sürdürecek. Vatandaşlar, ihtiyaç duyulması halinde itfaiyenin 110 numaralı yangın ihbar hattına ulaşabilecekler.

 BUSKİ Genel Müdürlüğü´nün bakım ve onarım ekipleri de Ramazan Bayramı´nda hizmet verecek. Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 veya 270 24 00 no´lu telefona bildirerek, yardım isteyebilecekler. Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini aralıksız sürdürecek ve mezarlıklar ziyarete açık olacak. Vatandaşların her konudaki dilek ve şikâyetlerine yardımcı olmak üzere aşağıda isimleri ve telefonları belirtilen hizmet birimleri çalışmalarını aralıksız sürdürecek.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25