Büyükşehir´den İnegöllülere İftar

Büyükşehir´den İnegöllülere İftar

İshakpaşa meydanında düzenlenen 2000 kişilik iftara, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin geleneksel halk iftarı organizasyonları bu yıl da sürüyor. İnegöl´de bu yıl 4´üncü kez düzenlenen halk iftarı, Salı akşamı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İshakpaşa Camisi meydanında kurulan sofralarda 2000 kişinin katılımıyla yapılan iftar programına, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte İnegöl ve Bursa protokolü de yoğun katılım gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftar programında hemşerileriyle bir araya gelip sohbet ederken, İnegöllülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

İftar programı öncesi yapılan selamlama konuşmaları için kürsüye çıkan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a bu güzel sofrada kendilerini bir araya getirdikleri için teşekkür etti. Taban, Ramazan ayının hayırlı olmasını dileklerini de iletti.

 

?YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR?

Büyükşehir Belediyesi´nin bu sene şehrin 9 ayrı noktasında 10 bin civarında insanın katıldığı iftar sofraları kurduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, ayrıca 7 ayrı ülkede daha benzer programları düzenlediklerini ve ihtiyaç sahiplerine erzak yardımında bulunduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi´nin 17 ilçenin yanı sıra imkanları ölçüsünde Balkanlardan Kafkaslara kadar geniş bir coğrafyaya yetişmeye çalıştığını ifade eden Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi´ndeki görev süresinin ardından 7 aydır da Bursa Büyükşehir Belediyesi´nde hizmet ettiğini dile getirdi. Şehrin dört bir yanında çalışmaları hızla sürdürdüklerini belirten Başkan Aktaş, "Bursa´da nüfus ve araç sayısının artışıyla beraber trafik de kendisini göstermeye başladı. Bunu bertaraf etmek için akıllı kavşak uygulamalarını başlattık. Aynı sıkıntılar İnegöl´de de yaşanıyor. İlçemizde de akıllı kavşak uygulamalarını başlattık. Çalışmalar bittiğinde, trafiğin rahatladığını hep birlikte göreceğiz. Yapacağımız çok çalışma var. Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden, başbakan yardımcımızdan ve milletvekillerinden aldığımız güç ile insanların hayatlarını kolaylaştıran projeleri bir bir hayata geçireceğiz" dedi.

 

?24 HAZİRAN TÜRKİYE İÇİN MİLAT?

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Türkiye´de parlamenter sistemle ilgili çok sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Çok partili hayata 1950´li yıllarda geçilmesine rağmen 27 yıllık tek parti iktidarı dahil toplam 65 hükümetin görev aldığını söyleyen Çavuşoğlu, normal şartlarda bu hükümet sayısına ülkenin 2235 yılında ulaşması gerektiğine dikkat çekti. Sistem yüzünden istikrar sağlanamadığını, Türkiye´nin istediği hızda büyüyemediğini anlatan Çavuşoğlu, 24 Haziran´ın Türkiye için bir milat olacağını ifade etti.

 

İftar programının ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07