www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BÜYÜKŞEHİR´DEN SICAKSU´YA HİZMET BİRİMİ

BÜYÜKŞEHİR´DEN SICAKSU´YA HİZMET BİRİMİ

Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesinin güvenliği ve temizliğiyle ilgili kontrolü sağlamak amacıyla bölgede bir hizmet birimi oluşturuyor.

 

Bursa´nın daha yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Sıcaksu Bölgesi´nde incelemelerde bulundu.

KAMULAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın daha sağlıklı ve güzel bir kent olması için kente her gün yeni sosyal donatı alanları ve spor tesislerini kazandırdıklarını ifade ederek, ?Bursa´nın çehresi değişiyor. Bursa´da uzun yıllardır dönüşümü beklenen ve eski Tabakhaneler olarak bilinen Sıcaksu bölgesi, 2009 yılından beri üzerinde çalıştığımız en önemli projelerden biriydi. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi´nde de artık oldukça mesafe aldık. Yaklaşık 45 bin kilometre alanda, arazinin yaklaşık 4´te biri Büyükşehir Belediyesi´ne geçti. Bölgede kamulaştırmalarımız devam ediyor? diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR SICAKSU´DA

Başkan Altepe, Sıcaksu´da yapılacak çalışmanın güzel bir tasarım projesi olduğunu ifade ederek ?Sıcaksu´yu çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yerden yaklaşık 90 derece şifalı suların kaynadığı Sıcaksu bölgesinde Bursa´ya yakışacak, bölgeye değer katacak bir proje için butona bastık. Son 6 ay içinde burada, 40 milyon TL´yi aşan yani 40 trilyonluk harcamayı yaptık. Kamulaştırmalar ve anlaşmalar devam ederken, bir yandan da bölgenin güvenliğini ve temizliğini sağlamak, bölgeyi kontrol altında tutmak amacıyla burada bir hizmet birimi oluşturuyoruz. Bu iki katlı yapıyla birlikte artık Zabıta hizmetlerimiz ve bölgeyle ilgili diğer çalışmaların kontrol işlemleri de buradan yürütülebilecek. Binamızı konuşlandırdık, artık Büyükşehir Belediyesi olarak Sıcaksu´dayız? şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi´nin bölgeye daha fazla sahip çıkacağını ifade ederek, ?Sırameşeler, Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir mahalleleri ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın da bu bölgeye sahip çıkılması konusunda destek bekliyoruz. Burada, gereken binalar da sırası geldikçe yıkılıyor. Bölge yavaş yavaş kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Çevre Yolu´na uzanan bölgeye büyük hareket getirecek projenin başlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz? dedi.

 

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00