"BÜYÜKŞEHİRDEN MEMNUN DEĞİLİZ"

Büyükşehir`e bağlandıktan sonra sorunların arttığını ifade eden vatandaşlar, suya yapılan zammı da çok bulduklarını belirterek, büyükşehir belediyesinden memnun olmadıklarını ifade ettiler.

Turgutalp Köyü’nde meydana gelen toprak kayması sonucu İnegöl’de sular yaklaşık 12 saat kesildi. Suların kesilmesi ve su kullanım ücretlerinin artmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar büyükşehir belediyesinden memnun olmadıklarını ifade ettiler.

“HÜKÜMETTEN MEMNUNUZ AMA BÜYÜKŞEHİR’DEN MEMNUN DEĞİLİZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fehmi Koşar isimli vatandaş, “Büyükşehir’den hiç memnun değiliz. Büyükşehir nereye ulaşacak? İnegöl’e mi ulaşsın mahallelere mi ulaşsın, köylere mi ulaşsın. Nereye ulaşacak? Biz bundan memnun değiliz. İnegöl’ün kendi işini kendisi görmesi lazımdı. Ben inşaat yaptıracağız, Büyükşehir Belediyesine gidip ruhsat alacağım veya bir ihtiyacımı orada göreceğim. Bu olmaz. Ben bunu kabul etmiyorum. Sıkıntılarımızı dile getirecek bir muhatap bulamıyoruz. Hükümetimiz fena değil, hükümetten memnunuz ama belediyeden memnun değiliz. Belediye kendi ihtiyaçlarını kendi görsün” dedi.

 

FİYAT DA SIKINTI DA ARTTI

Ersural Süner, “Bu su kesintisi iyi olmadı. Pazar günü tatil gününde böyle bir şey olması çok kötü oldu. Belediyenin daha iyi çalışması, daha güzel şeyler yapması lazım. Büyükşehir’e geçildikten sonra hem fiyatlar hem de sıkıntılar arttı. Su fiyatları ikiye katlandı. Bu iyi olmadı” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’Ü GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Recep Durgut isimli vatandaş, “İnegöl’deki su kesintileri Belediye’nin halkımıza vermiş olduğu bilgiler dâhilinde kanalizasyon sisteminden kaynaklanan genel bir sorunmuş. Bunlar yaşanabiliyor, normal karşılamamız lazım. Yetkililer de sorunun giderilmesi için çaba sarf ediyorlar. Umarım en kısa sürede sular tekrar akar ve vatandaşlarımız da tekrardan ihtiyaçlarını giderirler. Büyükşehir’e geçişte bazı sorunlar yaşandı ama geçişler her zaman sıkıntılı olur. Gelecekte İnegöl’ümüzü daha güzel günler bekliyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HERKES İŞİNİ YAPMALI

İnegöl’de suların kesilmesinin kötü bir durum olduğunu dile getiren Yusuf Şahin ise, “Bana en az 100 TL su parası geliyor. Niye suları insanlara vermiyorlar? Yanlış bir şey. Bunun en kısa sürede giderilmesi lazım. Köylerde elektrikler kesintileri oldu. Milletvekili Hüseyin Şahin UEDAŞ’a fırça attı, sorunlar giderildi. Bu sorunların giderilmesi lazım. Herkes işini yapmalı. Büyükşehire geçildikten sonra para kaynağımız kesildi. Bunlar İnegöl’e bağlı olsa daha iyi olurdu, daha verimli olurdu. Bursa’dan buraya fazla kaynak gelmiyor” dedi..



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24