BÜYÜKŞEHİR SADECE ALMAYI BİLİYOR”

 BÜYÜKŞEHİR SADECE ALMAYI BİLİYOR”

Büyükşehir yasasını eleştiren Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, "Büyükşehir bizim hal gelirlerimizi adlı, terminal gelirlerimizi aldı, su gelirlerimizi ikiye katladı. Şimdi emlak vergilerimizi ikiye katladı. Ama hizmetler iki kat aş

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayları İsmail Özdemir ve Özgür Öztürk, 7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında dün Mobilya Sanayi 4. ve 5. Sokakları ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundular.

 BÜYÜKŞEHİR SADECE ALMAYI BİLİYOR, VERMEYİ BİLMİYOR

Gerçekleştirilen ziyaretler ile ilgili açıklamalarda bulunan SP Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Bugün İnegöl`ümüzün can kalbi, İnegöl`ümüzün motoru sanayimizdeyiz. Esnafımızla beraberiz. Buradaki sıkıntılar, bizim seçim kampanyamızı başlattığımızdan beri söylediklerimizi destekliyor. Büyükşehir Yasası İnegöl`ü boğdu. Çünkü buradaki esnafımız, ‘Çöp atamıyoruz. Çöpü toplamıyorlar, bize çöpü atacak yer de göstermiyorlar' diyor. Hani Milletvekili Büyükşehir`in nimetlerinden bahsediyor da, bu nimetleri göremedik. Yani çok basit sarı otobüsler bile şu anda gelmedi. Ama sarı otobüs gelse de bir anlamı yok. Şu anda çöp toplamaya araba yok. Esnafımıza kendi çöpü atacak yer de gösterilmiyor. Bu en son Leta Sandalye`nin yanması da, bu Büyükşehir Yasasının nimetlerini gösterir. Ünlem işareti ile söylüyorum. Çünkü Belediyemizin bütün gelirleri elinden alınınca, Mobilya Organize Sanayisi`ne bir itfaiye kurulamadı. Büyükşehir`in kurması gerekiyordu ama o da kurmadığı için orada itfaiyelerin oraya gelmesi, bayırı çıkması… O koca fabrika kül oldu. Milli servet gitti. Sanayide kanalizasyonlar patlıyor. Yağmurlar şuanda yapmıyor, bir yağmur yağsa göreceğiz Büyükşehir`in nimetlerini. Dükkanlarımızı su basıyor, takımlarımız su altında kalıyor. Hani nerede Büyükşehir? Büyükşehir sadece almayı biliyor. Vermeyi bilmiyor. Büyükşehir bizim hal gelirlerimizi adlı, terminal gelirlerimizi aldı, su gelirlerimizi ikiye katladı. Şimdi emlak vergilerimizi ikiye katladı. Ama hizmetler iki kat aşağıya düştü. Bir kanalizasyon borusu patlasa anca 10 günde yapılıyor. Köylüden 20 lira hayvan başına aylık kira istiyor. Su motorlarına, tulumbalara saat koyacağım diyor, e bunları koyuyorsun da hizmet nerede? Buraya, İnegöl`ün merkezine gelmeyen hizmet, köye hiç gitmez” dedi.

 İNEGÖL'ÜN ÇANTADA KEKLİK OLMADIĞINI GÖSTERİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin, İnegöl`e yetişemiyoruz” dediğinin iddia edildiğinin ve AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun'un; İnegöl`ün il olmasını isterim” ifadesinin belirtilmesi üzerine konuşmalarını sürdüren Özdemir, İnegöl'ün il olması çok basit. İnegöl'de seçmen Saadet Parti`sini 1. parti yapacak. Hemen ondan sonra AK Parti paniğe kapılacak. Hemen mecliste bu gündemi açacak. Biz İnegöl`ü kaptırdık, yüzde 67 oy aldık. Biz bunları çantada keklik görüyorduk, meğer değilmiş, bunların gözü açıldı, eyvah Saadet Partisi geliyor' diyecekler ve meclise taşıyacaklar. İnegöllüler için çok basit olacak. Saadet Partisi`ni 1. yapsınlar, ertesi gün İnegöl`ün il olması gündeme gelmezse, gelsin ne söylerse söylesinler” şeklinde konuştu.

 BU İŞİ BECEREMİYORSUN

Özdemir, Recep Altepe bir gerçeği ifade etmiş. Bu işin başındaki insanlar görüyor. Yukardan atmakla, tutmakla olmaz. Geçende Yenice'de doğalgaz açılışında, Cumhurbaşkanı demiş ki; Hüseyin bey İnegöl il olmayacak kahkahayla gülerek bide. Adeta dalga geçer gibi. Biz diyoruz ki, ne senin Cumhurbaşkanın buradaki sıkıntıları yaşıyor ne de sen biliyorsun. Sen bile İnegöl`e duyarsızsın kardeşim. Bu işi beceremiyorsun. İnegöl`e yazık ediyorsun” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00