www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Büyükşehir yasası kamburdur”

 Büyükşehir yasası kamburdur”

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Büyükşehir yasası büyük bir kamburdur. Kendileri de rahatsızda nasıl bunu biz seçim üstü lehimize çeviririz derdindeler,”diye konuştu.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, beraberinde Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber mobilya sanayinde esnaf ve çalışanlara yönelik ziyaretler gerçekleştirerek istişarelerde bulundular.

 MECLİSE GİRME ZORUNLULUĞUMUZ VAR

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Esnaf ziyaretlerinde ortak olarak karşılaştığımız husus maalesef, şuanda çevre komşularımızda yaşanan olumsuzluk, dolayısıyla yanlış izlenen dış politika nedeniyle çevremiz ateş çemberine döndü. Ateş çemberi nedeniyle ekonominin önü tıkandı, ihracatın önü tıkandı. Şuanda yaza girerken firmalarımız kara kara düşünüyorlar. Ne olacak? Hepsi kredilerle borçlanmış durumdalar. Bu kredilerin ödeme günleri geldi. Ama ihracatın önü tıkandı. Bu yüzden özellikle şuanda uygulanmakta olan ekonomik modelin, dış politikanın değişmesi noktasında Saadet Partisi'nin meclise girme zorunluluğu var. Bu ülkenin içerisinde bulunduğu ortam dolayısıyla zorunluluk. Bunun için esnafımızdan gerekli desteği aldığımızı düşünüyorum. İnşallah bu da seçimde sandıklara yansıyacak ve özellikle uygulanan dış politika Büyük Ortadoğu Projesi dolayısıyla bölgeyi ateş çemberine, kan gölüne döndüren bu projeyi rafa kaldıracağız. Yerine D-8 projesini hayata geçireceğiz. Müslümanlar kendi meselelerini kendi aralarında çözmelidir. Endonezya, Malezya, İran, Pakistan, Türkiye gibi ülkeleri tekrar bölgede devreye sokarak bu bölgede barışı tesis edeceğiz. Bu birlik 900 milyon nüfuslu bir birlik ve bizim özellikle mobilya sanayimizin ihracat yapabileceği potansiyelin olduğu bir bölge. Burayla ilgili ticari ilişkilerin geliştirilmesi, bu birliğin geliştirilmesi, Avrupa Birliği'ndeki gibi bu birlik içinde gümrüklerin kaldırılması, vizelerin kaldırılması noktasında bu projenin kurucusu olan Saadet Partisi'nin meclise girmesi için destek vereceklerinin sözünü veriyorlar. Bizlerde bundan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 BÜYÜKŞEHİR YASASI İPTAL EDİLECEK

Büyükşehir Yasası'na değinen Özdemir, Büyükşehir yasasıyla ilgili geçmişte bize diyorlardı ki; ‘Böyle bir şey yok.' Biz İnegöl, Büyükşehir'e bağlanacak dediğimizde ‘Hayır, böyle bir şey yok' diye inkâr ediyorlardı. Ne zaman ki Büyükşehir'e bağlandık şimdi bize bunun nimetlerini anlatmaya çalışıyorlar. Değerli vekilimiz zorlanmasın, Büyükşehir yasasını kendileri iktidarda kalsalar da iptal edecekler, başkaları da gelse iptal edecek. Çünkü bunun farklı tarafları şudur; biliyorsunuz köylerimizin meraları Büyükşehir'in mülkiyetine geçti. Meraları Büyükşehir tekrar köylülere kiraya veriyor. Köylüden hayvan başına 20 lira otlatma parası istiyorlar. Köylü de zaten hayvancılığı terk etmişti. Köylüye ‘Sen köyünde kal hayvan bak, üste şu kadar sana para vereceğim' diyeceğine, ‘Sen hayvan bakarsan bana şu kadar para vereceksin' diyor. Köylüler hayvanlarını otlatmazsa, bu sefer Büyükşehir ‘Meralarınızı satarım' diyor. Bu anayasaya aykırıdır. Meralar amacı dışında kullanılamaz. Biz bunu hemen Anayasa Mahkemesine ve meclise taşıyacağız. Büyükşehir yasasının ilgili maddelerini iptal ettireceğiz. Şuanda İnegöl'ümüzün yaşadığı ortam ortada. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Mangalda kül bırakmayanlar Konukoğlu Cami'nin yanı mezbelelik. Burası için paraya gerek yok. Hüseyin Şahin orayı cebinden yaptırır. Sen bu kadar aciz kalmışsın. Büyükşehir Belediyesine şehrin göbeğindeki mezbeleliği ortadan kaldırtamıyorsun. Yani senin sözüne 5 sene sonra nasıl itimat edelim. 5 sene sonra İnegöl köy statüsünden daha aşağıya düşecek. Beylik Hanı yandı, oraya bir fotoğraf asmışlar, o fotoğrafla kendileri tatmin oluyorsa, ona diyecek bir şeyimiz yok. Ancak milletimiz tatmin olmuyor. Orayı Büyükşehir yapacağım dedi. Bıraksaydı esnaf kendisi yapacaktı. Esnafa diyor ki; yapamazsın ben yapacağım. Yap o zaman, o da yapmıyor. Burada ne bekleniyor? O yüzden Büyükşehir yasası büyük bir kamburdur. Kendileri de rahatsızda nasıl bunu biz seçim üstü lehimize çeviririz derdindeler, uğraşmasınlar. Bugün söylediklerini üç gün sonra yalanlıyorlar. Tükürdüklerini yalayacaklar. Yalamamak için şimdiden tükürmesinler” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19