www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇALGI-ÇENGİ KAYITLARI BAŞLIYOR

ÇALGI-ÇENGİ KAYITLARI BAŞLIYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen enstrüman ve sanat kurslarının kayıtlarının 1 Eylül 2016 Perşembe günü başlayacağını duyurdu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen enstrüman ve sanat kurslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnegöl Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı gibi fiziki hizmetlerin yanı sıra halkı bilinçlendirmek, eğitmek ve insanların sosyal hayatını renklendirmek adına çalışmalara da imza atıldığını söyledi. Şehrin ihtiyaçlarına göre sosyal etkinlikler düzenleyerek birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Aktaş, ?Kentin kültür sanat hayatını canlandırmak, müziğe ve sanata ilgi duyan gençlerimizi eğitmek amacıyla belediyemiz, her sene olduğu gibi bu sene de Gençlik Merkezimizde enstrüman kursları düzenliyor? dedi.

7 AYRI KORO GRUBU

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde düzenlenen enstrüman ve sanat kurslarının kayıtlarının 1 Eylül 2016 Perşembe günü itibariyle başlayacağını kaydeden Aktaş, kurslarla ilgili bilgi vererek şöyle konuştu: ?2016-2017 dönemi için düzenleyeceğimiz enstrüman ve sanat kurslarımız korolar, tiyatro ve dramı gibi sanatları içerisinde barındıran diğer sanat dalları ve enstrüman kursları olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşuyor. Her yaştan vatandaşlarımıza hitap eden koro eğitimlerimiz kapsamında; Türk Sanat Müziği büyükler korosu (20 Yaş ve üzeri), Türk Sanat Müziği Gençlik korosu (15-19 Yaş), Türk Sanat Müziği çocuklar korosu (8-12 Yaş), Erkekler tasavvuf korosu (20 Yaş ve üzeri), Kadınlar Tasavvuf Korosu (20 Yaş ve üzeri), Türk Halk Müziği Büyükler korosu (20 Yaş ve üzeri) ve Türk Halk Müziği Gençlik korosu (15-19 Yaş) olmak üzere 7 ayrı gruptan oluşuyor.?

DİĞER SANAT DALLARI

?Diğer sanat dalları başlığı altında toplanan kurslarımız arasında ise tiyatro, drama, halk oyunları ve çocuk resim atölyesi kurslarımız var. Bunlarda da bazı yaş aralıkları mevcut. Tiyatro kurslarımıza 14 yaş ve üzeri katılım yapabilirken, drama kursumuza ise 7 ila 14 yaş aralığındaki çocuklarımız katılım gösterebiliyor. Yine çocuk resim atölyesine ise 9 ila 15 yaş aralığındaki çocuklarımız katılım sağlayabiliyor. Halk oyunları kursunda ise herhangi bir yaş sınırlaması yok.?

ENSTRÜMAN KURSLARI

?İlçe halkımızın yoğun ilgi gösterdiği kurslarımızın başında enstrüman kursları geliyor. Bu yıl enstrüman kursları kapsamında; bağlama, gitar, piyano, ney, ritim, ud, akordeon ve keman kurslarımız düzenlenecek. Bağlama kursu 16 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik düzenlenirken, gitar kursumuz 3 grup şeklinde her yaştan vatandaşımıza hitap edecek. Gitar kursunun 1. Grubunda yetişkinler (16 yaş ve üzeri), 2. Grubunda 9-10 yaş ve 3. Grubunda ise 11-12 yaş aralığı eğitim alacak. Yine piyano kursumuzda da 3 grup yer alacak. 1. Grupta 9-10 Yaş, 2. Grupta 11-12 Yaş ve 3. Grupta ise 13-17 Yaş aralığı eğitimlerini alacak. Ney, ritim, ud, akordeon ve keman (alaturka) ile keman (batı) kurslarımızdan da 16 yaş ve üzeri vatandaşlarımız faydalanacaklar. Halkımızın talep ettiği ve yeterli çoğunluğu sağladığımız kurslarımız sene boyunca tüm halkımızı sanatla bütünleştirmek amacıyla hizmet verecektir? şeklinde konuştu.

Tüm ilçe halkını sanat eğitimlerine davet eden Başkan Aktaş, kayıtların ise inegolkultursanat.org sitesinden online olarak, İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinden ve İnegöl Belediyesi Bilgi Kültür Evlerinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25