Çalışana İşte Var Ekmekte

Çalışana İşte Var Ekmekte

İnegöl’e bağlı Dipsizgöl köyünde yılsonu sergisinin açılışına katılan ilçe kaymakamı Aziz İnci, gençleri yetiştirmeye çalıştığımız kadar, yetişkinleri de eğitmemiz gerekiyor. Eğitimlerimizi mutlaka yenilememiz gerekiyor. Türkiye`de çalışana iş var.

Halk Eğitimi Merkezi 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonu Giyim ve El sanatları sergilerine Dipsizgöl köyünden başladı. 7 ay önce startı verilen kurs dün düzenlenen tören ile sona erdi. Kursun sona ermesinin ardından kursu başarılı ile bitiren 12 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Okul bahçesinde düzenlenen törenin ardından kursiyerlerin yılsonu sergisi izlenime açıldı.

 

İlçe Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve köylülerin katıldığı sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, 2011-2012 eğitim yılının sonuna gelindiğini ifade ederek, “Halk eğitim merkezi olarak bu öğretim yılında 80`den fazla değişik alanda 470 kurs düzenledik. Yaklaşık 10 bin insanımızda bu kurslarda eğitimden geçti. Önümüzdeki dönemde 10 binleri aşarak kurslar düzenleyeceğiz.” dedi.  

 

Gelecek hafta iki kursun startını vereceklerini kaydeden Özdemir, “Önümüzdeki hafta iki kursumuzun startını veriyoruz. Pek çok ilçede olmayan, Temmuz ayında lisans mezunlarına, Eylül ayında da ön lisans ve lise mezunlarına KPSS sınavlarına hazırlık için 4 ay süreli kurslar düzenleyeceğiz.  450 kişi başvurdu.” dedi.

 

Kursiyerler adına konuşan Büşra Ünal, kadınların ev işleri ve tarla işlerinin yanında bu tür eğitimleri almasının çok önemli olduğunu belirterek, kursu açan ve destek veren herkese teşekkür etti. Dipsizgöl Köyü Muhtarı Tevfik Arslan ise, bu tür kursların köylü vatandaşların yaşantılarına büyük katkılar sağladığını söyleyerek, destek verenlere teşekkür etti.

 

Eğitim çalışmalarının hasadı yapıılyor

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Mayıs ayını, eğitim çalışmalarının hasadının yapıldığı, yatırımların gün yüzüne çıktığı ay olarak değerlendiriyoruz. Bu ayda tüm okullarımızda sene sonu etkinlikleri, açılışı ve programlar yapılmaktadır. Yaygın eğitim konusunda merkezde olduğu gibi köyler ve beldelerimizde bu tür kursların açılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye`de çalışana iş var

Kaymakam Aziz İnci ise, köy okulunun devlet millet işbirliği ile yapıldığını hatırlatarak, "Okulumu sadece ilköğretim öğrencilerine değil aynı zamanda yetişkinlerimize de hizmet veriyoruz. İlköğretim, ortaöğretim kadar örgün eğitim dediğimiz okul çatısı altında çocukları, gençleri yetiştirmeye çalıştığımız kadar, yetişkinleri de eğitmemiz gerekiyor. Mutlaka eğitimlerimizi yenilememiz gerekiyor. Türkiye`de çalışana iş var. Türkiye`de ekmek var.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Giyim ve El sanatları kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninin ardından, kursiyerlerin 7 ay boyunca gördükleri eğitim sonucunda yaptıkları el emekleri göz nurlarından oluşan sergi, kurdele kesilerek açılışı yapıldıktan sonra gezilerek incelendi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24