ÇAM KESMENİN CEZASI 5 YIL HAPİS

ÇAM KESMENİN CEZASI 5 YIL HAPİS

Hıristiyan dünyasının Hz. İsa’nın doğum günü olarak kutladığı yılbaşı öncesi İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü olası çam hırsızlıklarına karşı önlem aldı. Orman İşletme Müdürü Hakkı Gedik, çam kesenlerin 5 yıl hapisle cezalandırılacağını belirterek vat

Yaklaşan yılbaşı öncesi yaşanan çam hırsızlığı alarmı, ilçemizde de büyükşehirlerdeki kadar olmasa da gündemde. Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle Uludağ bölgesinde 24 saat çam hırsızlarına karşı nöbet tutarken, ilçemizde yılbaşı geleneğinin abartılmaması nedeni ile önlemler biraz daha rutin devam ediyor. 

İnegöl Orman İşletme Müdürü Hakkı Gedik, ilçemizde yılbaşı geleneğinin büyükşehirlerdeki kadar abartılı olmadığını bu sebepten olağan üstü bir uygulama veya kontrol noktası da oluşturulmasına gerek duyulmadığını ifade etti. Gedik, rutin yapılan kontrolleri biraz daha sıkılaştırdıklarını ancak bu güne kadar da ne çam hırsızına rastlandığını ne de bu yönde bir ihbar almadıklarını söyledi. Gedik, ayrıca önlemlerin sıkı olmamasını ormanların büyük bir kısmına kar nedeniyle ulaşılamaması olduğunu da sözlerine ekledi. Kar yağışı nedeniyle tamamen kapalı olan orman yolları, çam hırsızlığını düşünenlere de geçit vermiyor.

Çam Kesene 5 Yıl Hapis

Yılbaşı için çam veya fidan kesen vatandaşları ise 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları bekliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı, yaklaşan yeni yıl sebebiyle yayınladığı yılbaşı mesajında, yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girilmesini istedi.

Önlemlerin büyükşehirlerdeki kadar ciddi şekilde alınmadığını ancak bu tür olaylar olduğunda kesinlikle tespit edileceğini de vurgulayan Gedik, yakalananları da büyük bir cezanın beklediğini söyledi. Gedik, ormanların küresel ısınmaya karşı koruyucu kalkan olduğunu ifade ederek, “Ormanlar karbondioksiti alarak oksijen verir. Küresel ısınmanın en büyük sebebi karbondioksittir. Özellikle genç ormanlar, yaşlı ormanlara göre daha çok karbon depoluyor. Genç ormanları çok olan ülkelerin havası da daha temiz oluyor” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32